‘15 Temmuz afişi’ tartışması büyüyor!

‘15 Temmuz afişi’ tartışması büyüyor!
15.07.2019
A+
A-

Şarkıcı Gökhan Özoğuz ile karikatürist Hasan Kaçan arasında sosyal medya hesapları üzerinden ’15 Temmuz’ tartışması yaşandı. Tartışmaya daha sonra gazeteci Nedim Şener ve Balyoz davası sanıklarından emekli kurmay albay Ali Türkşen de dahil oldu.

15 Temmuz’un üçüncü yılında şarkıcı Gökhan Özoğuz bir noktaya dikkat çekti. Özoğuz, 15 Temmuz için hazırlanan bazı afişlere tepki gösterdiği paylaşımında “Bu çizimlerinden nefret ediyorum. Çok yanlış. Olayı sanki bütün Türk askeri yapmış gibi hissettiriyor. Türk askeri olgunun itibarını zedeler mi diye düşünmeden konması korkunç. Bu ülkeyi canı pahasına koruyan Türk askeridir. Bunlar derhal yasaklansın” ifadesini kullandı.

“Askerimizi de yedirtmeyiz”

Özoğuz’un paylaşımına tepki gösteren Hasan Kaçan ise “Çizimlerden değil darbecilerden nefret edeceksin Gökhan! Alçak darbeciler 251 evladımızı şehit etti Gökhan! 251 can toprak altında Gökhan! Büyüklerinden hiç bir şey öğrenmediysen, şehit evinde edeple susulacağını da mı öğrenmedin Gökhan! Bu memleket şehit evi Gökhan! Sus Gökhan!” diye yazdı.

Bunun üzerine Özoğuz, “Hasan biz senden iyi biliriz vatanı milleti kayıtsız şartsız sevmeyi de, darbeyi nasıl lanetleyeceğimizi de, o geceki 251 tane şehidimizi nasıl yad edeceğimizi de. O afişlerde darbeci askerlerin resimleri olmadığı sürece Türk askerini temsil eder. Askerimizi de yedirtmeyiz” dedi.

Gökhan Özoğuz’a “Evladım, onların FETÖ’nün askeri olduğunu en iyi Türk askeri biliyor. İçerisindeki pisliği de tek tek çıkartıyor. Sen canını sıkma bu millet, haini de, korkağı da, fırsatçıyı da, uyanıkları da tanıyor. Anladın sen onu…” diyen Şener’e Balyoz davası sanıklarından emekli kurmay albay Ali Türkşen cevap verdi.

Türkşen, “Nedimciğim ben emekli bir Türk askeri olarak o resimdekilerin FETÖ’cü olduğunu bilmiyorum mesela. Artık seninle benzer sebeplerle hapis yattığım için utanç duyuyorum. Keşke boşuna yatırmasalardı seni de. Zaten böyle döneceğini bilseydi uzun abin kıyamazdı sana. Sen anladın onu…” dedi.

Türkşen’in ardından avukat Celal Ülgen de Özoğuz’a destek verdi. Ülgen Twitter’dan yayınladığı mesajda “@gokhanozoguz şaklabanlıkla sanatçılığı ayırabilen halkın sevgilisidir. Doğru söylemiş. Alınganlık niye? Dip not; @aliturksen görevdeyken da kumpas nedeniyle tutukluyken de dik durmuş ve esnememiş, ödün vermemiş komutanımızdır” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.