U.Ü. Öğretim Görevlisi Dr. Berrin Sarıtunç’tan bir eser daha
U.Ü. Öğretim Görevlisi Dr. Berrin Sarıtunç’un “Bir Anadolu Kentinin Folklorik Hikâyesi: Safranbolu” adlı eseri büyük ilgi görüyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfının Danışma Kurulu üyelerinden Dr. Berrin Sarıtunç, tarihi yapılarını ve kültürel varlıklarını korumasındaki başarıları nedeniyle “Kendini Koruyan Kent”, “Korumanın Başkenti” gibi ünvanlarla anılan Safranbolu’nun eşsiz güzelliklerini ve değerlerini geleceğe taşıyan eseri “Bir Anadolu Kentinin Folklorik Hikâyesi: Safranbolu” kitabı ile büyük takdir kazandı.
”Kültürel varlıklarımızı ve değerlerimizi geleceğe taşımak hepimizin öncelikli görevlerindendir” ifadelerini kullanan UÜ Öğretim Görevlisi Dr. Berrin Sarıtunç, Safranbolu ile ilgili yaptığı araştırma çalışmaları ile biliniyor.
Memleketi Safranbolu’ya olan vefa görevini yaptığı araştırma çalışmaları ile yerine getiren Öğretim Görevlisi Berrin Sarıtunç, Safranbolu kültürü hakkında uzun yıllar yaptığı araştırmalardan oluşan tezini de “Safranbolu İlçe Halk Kültürü” adıyla kitaplaştırmıştı.
Sarıtunç’un Safranbolu İlçe Halk Kültürü kitabı, Safranbolu’nun halk geleneklerine dair kapsamlı bir derlemeyi içeriyor. İlk tırnak kesme ritüelinden cenazelere, düğünlerden yemek tariflerine dek bugüne dek sürmüş ya da kaybedilmiş gelenekler, maniler, deyişler her Safranbolulunun ve kente ilgi duyan tüm vatandaşların dimağına hitap ediyor.