Bursa’da ‘sınır tanımayan bilim’ proje başvuruları başladı
Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi işbirliği ile yapılacak olan ‘Sınır Tanımayan Bilim’ adlı projenin başvuruları başladı.
Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve öğrenme güçlüğü olan ortaokul öğrencilerinin bilime yönelik ilgi ve meraklarının artırılması hedefleyen ‘Sınır Tanımayan Bilim’ projesi hayata geçiyor. Uludağ Üniversitesi ile Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ortak çalışması ile yürütülecek olan projede özel gereksinimli öğrenciler bilime ve araştırmaya yönlendirilecek.
TOPLAM 40 ÖĞRENCİ KATILACAK
Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden Dr. Oya Arslan Armutçu’nun yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projede 2018-2019 eğitim öğretim yılında ortaokula devam eden 20 hafif düzey zihinsel yetersizlik, 20 özel öğrenme güçlüğü olan toplam 40 kaynaştırma öğrencisi ile uygulama yapılacak. Etkinlik öncesinde ise projede görev alacak eğitimcilere özel eğitim alanı ve özel gereksinimli bireylere yönelik eğitim programları hakkında bilgiler verilecek. BTM bünyesinde iki etkinlik döneminde devam edecek projenin ilk dönemi için kayıtlar başladı.
KAYITLAR BAŞLADI
Projenin Ekim ayı içerisinde iki etap halinde yürütüleceğini açıklayan Dr. Oya Arslan Armutçu; “Proje programında birinci gün ‘Küçük Dünyalara Yakından Bakış’, ikinci gün ‘Mucitler Laboratuvarında Keşif ’, üçüncü gün ‘Tasarla Eğlen Üret’, dördüncü gün ‘Uzaya Kısa Bir Yolculuk’ başlıkları altında etkinliklere yer verilecek. Bu projenin sonunda özel gereksinimli öğrencilerin, bilim ve bilim uygulamalarına yönelik tutumlarının olumlu yönde geliştirilmesi, bilimsel bilgi ve becerilerinin artmasının yanı sıra, özel gereksinimli öğrencilerle çalışacak eğitimcilerin bu bireylere yönelik olumlu tutumlar geliştirmelerini bekliyoruz. Etkinliğimizin ilk döneminde çocuklarının yer almasını isteyen aileler www.sinirtanimayanbilim.com adresinden kayıt yaptırabilirler” diye konuştu.