Bursa, ‘biyoçeşitliliği korumamız gerekli’ dedi
Uludağ’ın doğal mirasını; tüm canlılar, doğal zenginlikler ve güzellikleriyle birlikte korumak gerektiğine duyduğu inançla lezzetini borçlu olan Erikli, ‘Korumamız Gerekli İnisiyatifi’ni başlattı.
BURSA (İGFA) – T.C. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin öncülüğünde Uludağ’da biyoçeşitliliği anlamak ve korumak için saha çalışmaları başladı.
Sürdürülebilir iş modeliyle Bursa için değer yaratmayı sorumluluğu olarak gören Erikli, TAGEM bünyesindeki Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nün rehberliğinde, Bursa için önemli gelir kaynaklarından biri olan kestane ağaçlarının korunması amacıyla sürdürülebilir tarım projesi başlattı.
Erikli’nin öncülüğünde başlayan ‘Korumamız Gerekli İnisiyatifi’ hakkında bilgi vermek ve projeleri açıklamak üzere Bursa’da bir basın toplantısı düzenlendi.
Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi, su kaynaklarını daha etkin yöneterek çevreye olan etkiyi azaltmak; toplumun ve paydaşların yaşam kalitesi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmak için çalıştıklarını söyledi.
Şişe başına kullanılan plastik ambalajı azaltmayı ve geri dönüşümü hızlandırmayı amaçladıklarını belirten Beneventi, “Meskenimiz dediğimiz Uludağ’ı tüm canlılar, doğal zenginlikler ve güzellikleriyle birlikte korumak gerektiğine duyduğumuz inançla ‘Korumamız Gerekli İnisiyatifi’ni başlattık. Sürdürülebilir iş modelimizle, bugünün ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla Erikli sularının lezzetinin ve doğallığının kaynağı olan Uludağ’ın ve Bursa’nın doğasına sahip çıkmayı amaçlıyoruz” dedi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ise toplantıda Erikli’nin Uludağ’da su üretimi için kullandığı 22 kaynağının bulunduğu havzada yapılan saha çalışmasının ilk sonuçları hakkında bilgi verdi. Rektör Kılavuz, Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gönül Kaynak ve Prof. Dr. Özer Yılmaz’ın öncülüğünde yapılan arazi ve laboratuvar çalışmaları sonunda, alanda 51 familyaya ait 201 bitki türünün yayılış gösterdiğinin saptandığını belirtti.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Bülbül de, kestane gen kaynaklarının korunması ve sürdürebilir hale getirilebilmesi için harekete geçtiklerini anlattı.