Türk firmaları UR-GE ile zirveye koşuyor

Türk firmaları UR-GE ile zirveye koşuyor
03.05.2018
A+
A-

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), mevcut UR-GE kümesi ile güçlerini birleştirerek endüstriyel mutfak sektöründeki Türk firmaların global pazara açılmalarını sağlıyor.

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD), UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ) projesi kapsamında ihracata yönelik çalışan ve çalışmak isteyen üyeleriyle birlikte harekete geçti. Mevcut UR-GE kümesi ile güçlerini birleştiren TUSİD, endüstriyel mutfak sektöründe ulaşılması zor pazarlara yönelik çalışmayı ve ihracatı artırmayı amaçlıyor.

57 şirketle 281 ikili iş görüşmesi yapıldı

TUSİD, 2017 yılının Mayıs ayında Güney Afrika’da, Ekim ayında İngiltere’de UR-GE projesine dahil olan firmalarla bir araya gelerek ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirmişti. TUSİD ve İDDMİB – İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği işbirliğiyle yürütülen, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE kapsamında projelendirilen Endüstriyel Mutfak Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı’nın üçüncü yurt dışı pazarlama faaliyeti ise 26 Şubat-1 Mart 2018 tarihleri arasında Fas’ta gerçekleştirildi. Bu organizasyona, heyette bulunan 17 firmadan 25 temsilci katıldı. Katılımcı firmalar, 57 farklı şirketle 281 ikili iş görüşmesi yaptı. Bu görüşmelerden 97’sinin olumlu sonuçlanma potansiyeli olduğu belirtiliyor.

Latin Amerika’da görüşmeler yapılacak

TUSİD, Güney Afrika, İngiltere ve Fas’ın ardından rotasını UR-GE kümesi üye firmaların ortaklaşa karar verdikleri ülkelerden biri olan Latin Amerika ülkelerinden Şili ve Meksika’ya çevirdi. Türk firmalar, bu ülkelerde B2B görüşmeler ve özel ziyaretler gerçekleştirecek.

TUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, endüstriyel mutfak ihracatçısı Türk firmaların UR-GE projesi ile global pazarlara açılabildiklerini ve ihracatlarını geliştirebildiklerini vurguladı. Gürkaynak, “Bu yıl İDDMİB işbirliğiyle Fas’ta yürüttüğümüz faaliyetin katılımcı firmalar açısından yararlı olduğunu gördük. Türk firmaları, Fas’ın pazar dinamikleri ile ilgili genel izlenim edinme, kendi konumlarını görme ve yeni müşterilerle tanışma açısından faaliyeti olumlu olarak değerlendiriyorlar. Önümüzdeki yıllarda düzenlenecek milli katılımlı fuar organizasyonlarıyla ve kurulması muhtemel olan Türkiye Ticaret Merkezleri ile birlikte Türkiye’nin global pazardaki konumunun yükseleceğini öngörüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.