Bursa’da Korkutan Yangın!

Bursa’da Korkutan Yangın!
04.06.2024
A+
A-

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale başlatıldı. 6 helikopterle 4 uçakla müdahale sürüyor. Göktepe Mahallesi Muhtarı Fatih Yılmaz “Çok hızlı müdahale var ancak rüzgarın da etkisiyle alevler yayılıyor” dedi. Öte yandan Antalya’da da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına müdahale 6 helikopter ve 4 uçakla sürüyor.

Orhaneli ilçesi Topuk ile Göktepe mahalleleri arasındaki çam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

ALEVLER YAYILIYOR

Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, dik ve engebeli arazinin söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini, ekiplerin arazöz ve iş makineleri ile yolu açarak ilerlediğini kaydetti. Göktepe Mahallesi Muhtarı Fatih Yılmaz ise yangının Topuk Mahallesi’ndeki krom madenlerinin bulunduğu bölgenin üst kısmında başladığını söyledi. Yangının hızla büyüdüğünü ve geniş bir alana yayıldığını belirten Yılmaz, “Çok hızlı müdahale var ancak rüzgarın da etkisiyle alevler yayılıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.