Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği’nin, Suluboya Eserleri…

11.10.2024
A+
A-

Bir ressamın, deniz ressamı olabilmesi için, bir denizci gibi denizlerde yaşaması ve bu alanda yoğrulması gerekir. (Valan Cien)

Resim, zihnimizde oluşan duygu yoğunluğunun, belki bizlerin anlayamayacağı soyut boyutta da olsa estetik kavramı içerisinde yansımasıdır.

Elbette bir emek ve zaman unsuru vardır ve bu emeğin maalesef günümüzde ne acı ki değeri de yoktur.

Emek olmadan elbette sanat olamaz ama şu bir gerçek sanat, demokrasilerin yaşadığı yerlerde pik noktasına ulaşır ve toplumsallaşır, artı değer bulur.

Sanat, elbette toplum içindir ve bireylerin katkısı ile var olabilir.

***

Bu amaç ile bünyesinde resim sanatına destek veren, ‘’Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği’ne’’ birey olarak sergilerine katılmaktan dolayı her zaman onur ve gurur duymaktayım.

Yakından takip ettiğim bu dernek, eski başkan Sn .Nilgün Solakozlu ve yönetiminin başkanlığından sonra yeni başkan Sn. Emel Şakar ile bizlere güzel sergiler sunmasından dolayı, sanatsever olarak mutluluk duymaktayız.

Dernek üyelerinden ‘tanımış’ olmaktan dolayı çok mutlu olduğum, Sn. Nilgün Solakozlu, Ramazan Alper, Selma Çelebioğlu, Nurdan Düzgündikiş, Feryal Şimşek, Gülnur Akın, Semiha Güneş, Deniz Solakozlu, Duygu Sarı, Gülşen Tavşan, Kamuran Yazan

Emekleri için onlar nezdinde, tüm Dernek üyelerine teşekkürler.

Bu özel sergide, bana eşlik eden Sn. Füsun Balbınar’a da çok teşekkürler.

***

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sn .Emel Şakar’ın, BAOB (Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi) Fuaye alanında açılan suluboya karma resim sergisi ile ilgili görüşleri ;

‘’Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneğimiz kuruluş tarihi olan 1989 yılından bu yana gerek ilimiz, gerekse yurdumuzun farklı köşelerinde düzenlediği kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile öne çıkmış köklü bir sanat kuruluşudur.

Yüzün üzerinde üye sayımızla her faaliyet döneminde düzenlediğimiz sergilerin, benzer faaliyet gösteren kuruluşlarla gerçekleştirdiğimiz projelerin haricinde gerek üyelerimizin gerekse resim sanatına ilgili bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amaçlı resim kurslarımız hayli ilgi görmektedir.

Bu kapsamda 2023 yılı kasım ayından itibaren açılan ve 2024 yılı haziran ayına kadar süren resim etkinliklerimize devam eden kursiyerlerimizin çalışmalarını kapsayan sergilerimizi 30.09.2024 tarihinden itibaren ziyaretçilerimizin beğenisine sunmayı amaçladık.

08.10.2024 – 12.10.2024 tarihleri arsında BAOB Fuaye alanında izlenime açtığımız sergimizde dernek üyemiz resim öğretmeni ÇAĞLAYAN AYDOĞDU ile kursiyerlerinin çalışmalarından oluşan sergimize yine katkıda bulunmak isteyen dernek üyelerimizin çalışmalarını da dahil ederek toplamda 69 eserden oluşan suluboya sergimizi gerçekleştirdik.

Birbirinden renkli ve başarılı suluboya resimlerden oluşan adeta izleyicisine görsel bir şölen sunan sergimiz 12.10.2024 tarihine kadar BAOB Fuaye alanında ziyaretçilerini ağırlayacaktır.’’

Sanat, her daim toplum içindir söyleminden,

Sanat varsa, toplum da vardır…

Söylemine.

Sağlık, sevgi ve hoşgörü ile kalınız…

     

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.