İMREN EROĞLU ile DÜŞ ve SEVDA…

21.10.2024
A+
A-

“Vahşi bir at çizdiğimde, atı göremeyebilirsiniz… Ama vahşiliği kesinlikle görürsünüz!”

Pablo Picasso’nun bu özel sözü, sanat eserlerine bakışımız sayesinde, düşün dünyasına nasıl açılabileceğimizin ispatıdır.

El emeği/göz nuru felsefesi ile yaratılan sanat eserleri, geniş kitlelere açılabiliyor ve zihinlerde, algıya sebep olabiliyor ise, kesinlikle amacına ulaşmıştır.

Emek ve sanat kavramları birbirlerini destekleyen iki unsur olup, toplumsal ve sosyal dinamiklere yön vermektedir.

***

Emek, farkındalık, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, doğa bilinci vb. kutsal ve vizyonlu kelimeleri oluşturup, eserlerine yansıtan bir sanat emekçisini tanımaktan ve eserlerini gözlemlemekten dolayı çok mutluyum.

Sevgili İMREN EROĞLU’ nun, ‘’DÜŞ ve SEVDA’’ adlı sergisi 19 – 25 Ekim 2024 tarihleri arasında Ördekli Kültür Merkezi’ nde, sanat severlere açık olup, kesinlikle ziyaret edelim derim.

19 Ekim tarihinde ki açılışı, sevgili Adil Acar’ ın sunumu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi Sn. Zafer Milli’ nin konuşması ile sergi, heyecanlı ve canlı bir sanatsever topluluğu ile gerçekleşti.

Bu özel, 49 adet esere ait serginin afişlerini Sn. Nihat Küçük, çerçevelerini hazırlayan Sn. Ahmet Şen (Galeri Aydın) sergiye renk katmışlardır.

***

İmren Eroğlu’ nun kısa özgeçmişi ve sanatsal amacı ;

‘’İmren Eroğlu, 1983’de Bursa’da doğdu. Yıldırım Kız Meslek Lisesi Resim bölümünü, ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet programını bitirdi. Şu anda da yine Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde eğitim görmektedir.

İmren Eroğlu, resim çalışmalarını evinde oluşturduğu atölyede profesyonel olarak sürdürüyor. Tuval olarak genellikle doğada bulunan ağaç gövdelerini, doğal taşları ve atık nesneleri kullanmaktadır. Ancak canvas tuval de kullanıyor.

Teknik olarak akrilik boya kullanmakta olan Sanatçımız, resim çalışmaları dışında dağcılık ve doğa yürüyüşü de yapmaktadır.

İmren Eroğlu, eserlerini hazırlarken doğada serbest ve atıl ürünler kullanarak sürdürülebilir sanata, doğal kaynakların kullanımın önemine, geri dönüştürülebilir malzemeleri tercih ederek çevresel etkileri minimize etmeye çalışmakta.

İnsanlarda da çevreye ve doğaya karşı bir farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.’’

Bende bir doğasever olarak, İmren Arkadaşımın doğada bulduğu ve sanata dönüştürdüğü ‘taş/ağaç’ malzemeler ile ilgili çalışmalarını yakından görmek ve izlemekten dolayı çok mutluyum.

Ağaç ve taş uyumunu, rengarenk ve sıcacık tarzı ile bütünleştirip güzel eserler yaratan İmren Eroğlu, doğadaki atıl ürünlere yaşam vererek, geri dönüşüm, farkındalık ve doğadaki sürdürülebilirlik kavramlarını, ön plana çıkarmaktadır.

Zaten önemli olan da kirlenmeye devam eden doğal çevrede, ’farkındalık’ ve ‘sürdürülebilirlik’ kavramlarına sahip çıkabilmek değil mi ?

Gerek yurt içi gerekse yurt dışından bulup, güzel eserler sunması, bizlerin düşün dünyamıza artı değerler katmaktadır.

İmren Eroğlu’ nun, ikinci kişisel sergisinin, 21 – 27 Ocak 2025 tarihinde, Bursa Güzel Sanatlar Galerisi’ nde açılacak olması, eserlerinin daha geniş kitlelere sunumu açısından da çok önemli olup, şimdiden sizleri bu sergiye de beklemekteyiz.

***

“Hakkında söyleyecek kelime bulamadığım, başka hiçbir şekilde ifade edemeyeceğim şeyleri, renkler ve şekiller ile ifade edebileceğimi farkettim.”  Georgia O’Keeffe

İmren Eroğlu’ da, bu sergisinde renkler, şekiller ve tasarımları ile bizleri başka ufuklara aldı ve götürdü.

Sanat emekçimize teşekkürler…

Sağlık, sevgi ve hoşgörü ile kalınız…

Not : Fotoğraflar Mesut Alan ve Çetin Su

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.