Türkiye’nin ‘Başarı Yazarı’ Mümin Sekman, BTSO Akademi’nin konuğu oldu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, BTSO Akademi Projesi kapsamında Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman’ı Bursa iş düyası temsilcileriyle buluşturdu.
BTSO tarafından bir eğitim ve gelişim platformu olarak kurgulanan BTSO Akademi Projesi, 2019 yılında eğitim programlarına devam ediyor. 23 yıl boyunca 45 farklı şehirde, 100 binden fazla insana başarı seminerleri gerçekleştiren Mümin Sekman, ‘Her Şey Seninle Başlar’ konulu semineri başlığında BTSO üyeleriyle bir araya geldi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, dünya ekonomilerinde önemli bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını belirterek, “Türkiye, Bursa gibi lider şehirler sayesinde Endüstri 4.0’ı yakalamanın azmini ve heyecanını taşımaktadır” dedi.
“BAŞARIYA ULAŞANLAR DEĞİŞİMİN USTALARI OLACAK”
Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, insanın her alanda merkezde olmaya devam edeceğini belirten Aytuğ Onur, “Başarıya ulaşıp sıçrama yapan bireyler ise aynı zamanda değişimin ustaları olacaklardır. BTSO olarak bu bilinçle yeni dönemde insana yatırımı öncelikli kıldık. BUTGEM’de ve MESYEB’de binlerce çalışanımıza sunduğumuz eğitimlerle meslek standartlarımızı yükseltirken, BTSO Akademi projemizle de yönetici kadrolarımız için gelişim platformu oluşturduk. Alanında uzman isimler ve seçkin üniversitelerimizden katılımcılarla düzenlediğimiz etkinliklerin sayısı 5 yılda 360’a ulaştı. BTSO Akademi’den faydalananların sayısı ise 25 bini aştı.” ifadelerini kullandı.
“BTSO’YU TEBRİK EDERİM”
Türkiye’nin ‘başarı yazarı’ Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman, başarılı olmanın öğrenilebilir olduğunu söyledi. Konferans, seminer ve eğitim programlarının iş dünyası temsilcilerine yeni ufuklar kazandıracağını belirten Sekman, “Bu anlamda BTSO Akademi’nin de hayat boyu öğrenme kavramıyla ilişkili olduğunu ve bunun için de doğru bir proje olduğunu düşünüyorum. İş dünyası temsilcilerine yönelik güzel bir eğitim modeli geliştiren BTSO’yu tebrik ederim.” dedi.
“DİJİTAL BAŞARI ÖNE GEÇİYOR”
Dünyada yeni bir başarı kültürü oluştuğunu; artık dijital başarının öne geçtiğini dile getiren Sekman, “İnternet sayesinde insanlar doğru bir fikri doğru bir şekilde uygularlarsa çok hızlı bir şekilde dünya çapında başarı kazanabiliyorlar. Hem girişimcilik eğitimi hem profesyonelleşme eğitimi hem de iş hayatının gerektirdiği insan tipini yetiştirmek adına bu tür akademi faaliyetlerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.