A Millilerimiz Euro 2020’de!

A Millilerimiz Euro 2020’de!
15.11.2019
A+
A-

2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu’nda Türkiye, İzlanda ile 0-0 berabere kalarak Euro 2020 vizesi aldı.

A Milli Futbol Takımı, Türk Telekom Stadyumu’nda EURO 2020 Elemeleri’nde İzlanda ile mücadele etti. Müsabaka 0-0 sona erdi. Kritik maçta Türkiye aldığı beraberlikle Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

A Milli Futbol Takımı, İzlanda karşılaşmasıyla 5 yıl sonra Türk Telekom Stadı’nda bir maça çıktı. Ay-yıldızlı ekibin grupta son oynadığı Fransa mücadelesine ilk 11’de başlayan ancak hastalığı nedeniyle aday kadroya çağrılmayan Kenan Karaman’ın yanı sıra sakatlığı bulunan İrfan Can Kahveci, bu mücadelede takımdaki yerlerini alamadı.

Beraberliğin EURO 2020’ye katılmaya yeteceği İzlanda karşılaşmasında Şenol Güneş, bu futbolcuların yerine ilk 11’de sakatlığı geçen Cengiz Ünder ile Hakan Çalhanoğlu’na şans verdi.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMININ KADROSU

Karşılaşmada kaleyi Mert Günok’a emanet eden Güneş, savunmayı Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş’tan oluşturdu. Orta sahada, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu görev yaparken, hücum hattında Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve Burak Yılmaz sahaya çıktı.

“BİR PUAN ALMAK BİZE YETİYOR”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, “Bir puan almak bize yetiyor. Kolay bir maç değil, bize ters gelen futbolları var. Gruptan çıkacak neticeyi alacağımıza inanıyorum. Gruptan çıkacak neticeyi inşallah elde ederiz. Hep birlikte inşallah bu mutluluğu yaşarız.” ifadelerini kullandı.

Maça taraftarların ilgisiyle ilgili soruyu yanıtlayan Özdemir, “Eskiden tribünleri dolduramıyorduk. İzlanda maçında bir kişilik yer yok. Stat 100 bin kapasitede olsaydı dolardı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nı Şampiyonlar Ligi için hazırlıyoruz. Artık milli takımın stadı olacak. Maçın 90 dakika olduğunu unutmayacağız, uzatmalara kadar milli takımımızın desteklenmesini bekliyorum. İyi destekle milli takımımız iyi netice alacak.” değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.