ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan makam aracı kararı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan makam aracı kararı!
23.09.2019
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, “Araç sayısını bin 953’ten bin 252’ye düşürdük ve daha da düşüreceğiz. Hatta makam hangi makam aracını kimin kullandığını plakalarıyla birlikte internetten yayınlayacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldikleri tarihten itibaren işten atılan çalışan sayısının 118 olduğunu açıkladı. Bu isimlerin bir kısmının kendisine hakaret eden ve mazbatayı almadan önce AKP’li yönetimin 1 Nisan’da göreve aldığı kişiler olduğunu belirten Yavaş, işe alımda liyakate önem verdiklerinin altını çizdi. Yavaş, makam aracı sayısını bin 953’ten bin 252’ye kadar indirdiklerine dikkat çekerek, hangi aracı kimin kullandığını plakalarıyla birlikte internette paylaşacaklarını açıkladı.

Fox TV’de İsmail Kuçükkaya ile Çalar Saat programına katılan Mansur Yavaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“İnanın çocukluk arkadaşlarımın, okul arkadaşlarımın bürolarında CV’ler dolu. Biz liyakata uygun şekilde davranmaya çalışıyoruz. Bizim dönemimizde belediyeden 118 kişi ayrıldı. Bunların içinde benimle davalık olanlar, bana hakaret edenler var. Hatta seçimden sonra da hakaret etmeye devam ediyor. Belli ki birileri teşvik ediyor, atasa yerin hazır diyor. Tabi onlarla bizim çalışma imkanımız yok. İşten çıkarılanların 50 kadarı da 1 Nisan’dan sonra işe alınanlar.  Bu kişileri ben mazbatayı almadan işe almışlar. Bu durumu da o zaman Twitter’dan açıklamıştım. Onları da tabi ki çıkardık çünkü etik değil.

Benim adaylığım açıklandıktan sonra 850 kişi alınmış. Bunlardan gerçekten liyakatı olanlar işte kalacaklar. Yeni işe alırken de liyakata dikkat ediyoruz. Yeterince adaletli olmaya çalışıyoruz. Bazılarını zabıta olarak almışlar, sonra başka bakanlıklara kaydırmışlar. Bizim direkt memur alma yetkimiz yok. KPSS’ye girmeleri gerekiyor. “

“MAKAM ARAÇLARINI KİMİN KULLANDIĞINI İNTERNETTEN PAYLAŞACAĞIZ”

“Hesap sormaya değil, hesap vermeye talibiz demiştik ve hemen ilk 100 günün raporunu yayınladık. Buradaki raporda da yaptığımız bütün harcamalar var. İlk 100 gün içinde 136 milyon liralık bütçe fazlası verdik. Çünkü israfı ortadan kaldırdık. “Araç sayısını bin 953’ten bin 252’ye düşürdük ve daha da düşüreceğiz. Burada yıllık 30 milyon lira tasarruf ettik. Hatta makam hangi makam aracını kimin kullandığını plakalarıyla birlikte internetten yayınlayacağız. Bu Türkiye’de ilk olacak. Bu güvenlik riski yaratmaz, zaten bunlar kiralık araçlar. Bu araçların birçoğu çok pahalı kiralanmış. Bir takım eksiklerimiz olabilir. Bir şeyi geciktirdiğimiz zaman vatandaştan özür diliyoruz. Bizim bu saatten sonra parayla pulla işimiz olmaz. İhaleleri açık ve katılımları fazla yaparak gelirleri artırıp israfı ortadan kaldıracağız. “

(Yeniçağ )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.