Abdi İbrahim’den koronavirüs tedavisi için yeni ilaç

Abdi İbrahim’den koronavirüs tedavisi için yeni ilaç
03.04.2020
A+
A-

Türk ilaç firmalarından Abdi İbrahim’in koronavirüs tedavisine yardımcı olan ilacı bularak ilk partiyi Sağlık Bakanlığı’na teslim ettikleri ifade edildi.

Türk ilaç firmalarından biri olan Abdi İbrahim’in, koronavirüs tedavisinde etkili olan bir ilacı Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiği ifade edildi. Koronavirüse karşı oldukça etkili sonuçlar veren ilaç için yıl sonuna kadar tüm üretimlerin Abdi İbrahim tarafından karşılanacağı belirtildi.

Abdi İbrahim, tüm dünyada etkili olan koronavirüsün tedavisine karşı yeni bir ilaç üretti. Üretilen ilacın ilk partisinin Sağlık Bakanlığı’na teslim edildiği dile getirilirken İstanbul’daki tesislerde Nisan ayı içerisinde üretilmesi planlanan 1 milyon 600 bin tablet ve ilacın bu yılın sonuna kadar bağışlanacağı kaydedildi.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut açıklamasında, bu ilacın Türkiye sınırları içerisinde tek yerli üreticisi olduklarını yüksek talep doğrultusunda sıkıntı yaşamamak adına ham maddeyi Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından destek gördüklerini ve ilk partiyi de Sağlık Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.