AK Parti’den ‘mektup’ açıklaması

AK Parti’den ‘mektup’ açıklaması
23.10.2019
A+
A-

Mahir Ünal: ‘Bana böyle bir mektup geldi’ deseydi daha mı doğru olurdu!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’tan gelen skandal mektuba tepkisiz kalmasıyla ilgili “Cumhurbaşkanımız alıp meseleyi kişiselleştirse, ‘Bana böyle bir mektup geldi’ deseydi daha mı doğru olurdu” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’tan gelen skandal mektuba tepkisiz kalmasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

Ünal, söz konusu mektubunun Türkiye’nin masada yürüttüğü oyunu bozmak için sızdırıldığını iddia ederek, “Cumhurbaşkanımız alıp meseleyi kişiselleştirse, ‘Bana böyle bir mektup geldi’ deseydi daha mı doğru olurdu” şeklinde konuştu.

Anadolu Yayıncılar Derneği’nde (AYD) medya temsilcileriyle bir araya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yaptığı açıklamada, “Trump’ın mektubu üzerinden birileri, ‘Cumhurbaşkanımıza hakaret edilmesine asla gönlümüz razı olmaz’ deyip, dün Kılıçdaroğlu’nun o çirkin mektubu alıp Meclis kürsüsünden okuması gibi o mektup üzerinden bir maalesef siyaset yürütüyorlar. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız sahada en güzel şekilde cevabı vermek yerine orada kalkıp da, ‘Bana böyle bir mektup geldi. Ben bu mektubu kabul etmiyorum’ deyip, diplomasi örneği değil de bir duygusallık örneği mi sağlasaydı? Cumhurbaşkanımız meseleyi kişiselleştirip, ülkesinin çıkarlarını, Türkiye’nin çıkarlarını ve Türkiye’nin masada yürüttüğü oyunu bozmak için sızdırılan mektubu Cumhurbaşkanımız alıp meseleyi kişiselleştirse, ‘Bana böyle bir mektup geldi’ deseydi daha mı doğru olurdu” açıklamasında bulundu.

‘SURİYE REJİMİYLE TEMASIMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL’

Türkiye devletinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la ilişkisi olup olmadığı sorularını yanıtlayan Ünal, “Dünyanın her yerinde ülkeler savaş esnasında bile farklı kanallardan, farklı zeminlerde farklı temaslar sağlar. Dolayısıyla bizim şu anda Suriye rejimiyle herhangi bir temasımız söz konusu değil. Ama bizim dün Soçi’de oluşturulan muhtıranın sonuçlarını Esed dedi ki, ‘Ben bunları kabul ediyorum ve bu alınan kararları da saygıyla karşılıyorum.’ İlişki diyorsanız, nihayetinde bu da bir ilişki biçimidir” dedi.

YORUMLAR

  1. Mehmet Akif Bahadır dedi ki:

    Dün bir açık oturumda emekli Büyükelçi Onur Öymen ne yapılması gerektiğini anlattı. Böyle bir mektubu devlet arşivinizde tutamassınız. Bu mektup iade edilmeli ve yok hükmünde olduğu ifade edilmeliydi dedi. Amerikalılar açıklamasa bizim haberimiz dahi olmayacaktı…