Akkuş: ‘Seçilmiş başkanların görevden alınması kabul edilemez’

Akkuş: ‘Seçilmiş başkanların görevden alınması kabul edilemez’
19.08.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş; Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına tepki gösterdi.

Basına yazılı açıklamada bulunan Akkuş, “Demokrasilerde kural açıktır. Seçimle gelen seçimle gider, seçimle gelen kayyımla gidecekse, sandık anlamını kaybeder. Millet iradesiyle inatlaşılmaz” dedi.

Millet iradesine ve sandığın namusuna yeni bir saray darbesi yapıldığını vurgulayan Akkuş, “5 ay önce millet iradesiyle göreve gelen belediye başkanları bu sabah görevden alındı ve valiler kayyım olarak atandı. Bundan 5 ay önce sicilleri temiz kabul edilen, seçime girmelerine izin verilen ve millet tarafından seçilen belediye başkanlarının görevlerinden alınması tamamen siyasidir. Görevden alınma kararı idari bir karar gibi görülse de, bu aslında sarayın kararıdır. Hukukun üstünlüğü, seçme ve seçilme hakkı bir kez daha yok sayılmıştır. Darbe dönemlerinde ne yapıldıysa bugün de o yapılmıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin terörle mücadeleyi Türkiye’nin ortak milli meselesi olarak gördüğünü ve terörün her türlüsünü lanetlediğini kaydeden Akkuş, sandık hukukuna vurulan her darbenin demokrasiye vurulmuş darbe olarak görülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Sandığa ve seçmen iradesine sahip çıkmak, demokrasiye ve Türkiye’ye sahip çıkmaktır. Belediye başkanlarının görevden alınması kararı hukuki değil siyasidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.