AKUT Oryantiring Takımı Birinciliğe Doymuyor

AKUT Oryantiring Takımı Birinciliğe Doymuyor
10.11.2017
A+
A-

AKUT Oryantiring takımı, dünyada iki kıtada birden düzenlenen ilk ve tek oryantiring yarışı olma özelliği ile dikkat çelen İst5days’e katıldı.

Sporcular, 31 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen “İst5day” yarışmasında elde ettikleri derecelerle AKUT’a büyük sevinç yaşattılar.

İstanbul Oryantiring Grubu (İOG) tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen yarışlarda gönüllü sporcular, AKUT’a 2 birincilik, 3 ikincilik ve 1 üçüncülük kazandırdılar.

Harita ve pusula yardımı ile kısıtlı zaman içerisinde belirtilen rotaya ulaşmayı hedefleyen Oryantiring sporu, yurt dışından da yoğun ilgi gördü. İsveç, Finlandiya, Rusya, Bulgaristan ve Kazakistan başta olmak üzere yurt dışından da çok sayıda sporcunun yer aldığı İst5days’e toplam 580 yarışmacı katıldı.

“50 yaş Erkek” kategorisinde yarışan AKUT sporcuları, Belgrad Ormanı, Çekmeköy, Burgazada, İTÜ Ayazağa Kampüsü, Davutpaşa parkurlarında gündüz yarışmalarında, Kapalıçarşı parkurunda ise gece yarışmasında mücadele ettiler.

Yarışmada Türk sporcular sıralamasında 50 yaş grubu erkek kategorisinde Çetin Şimşit 2 kez birincilik, alırken; Rahim İlgenli, Çetin Şimşit, ve Mustafa Aygün ikincilik kazandı. Çetin Şimşit ayrıca üçüncülük derecesi de elde etti.

Birçok branşta faaliyet gösteren AKUT Spor Kulübü; gerek sağlıklı yaşamın desteklenmesi gerekse Türk sporuna sağladığı fayda ile ülkemize değer katmaya devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.