Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum, YSK kararını değerlendirdi

Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum, YSK kararını değerlendirdi
15.05.2019
A+
A-

Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Batum, artık YSK’nın hiçbir kararına güvenemeyeceklerini söyledi.

CHP eski Milletvekili Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararını değerlendirdi.

“İKTİDAR KAYBETTİĞİNDE DEVREYE GİREN’ BİR YARDIMCI”

Süheyl Batum, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Görüldü ki seçim, demokrasi, sadece YSK’ya bırakılmayacak kadar önemli. Çünkü YSK, artık sadece ‘iktidar KAYBETTİĞİNDE devreye giren’ bir YARDIMCI.

Ya ‘kısıtlı seçmen varmış, görmemişim’ diye/ya ‘mühürsüz oylar geçerli olsun’/ya ‘memur değilmiş, atlamışım’ diye sahneye çıkan kurum. Artık hiç bir kararına güvenemeyiz.”

“SADECE YSK’YA BIRAKILMAMALI”

“23 Haziran’da da çok dikkatli olunmalı” diye Batum sözlerini şöyle sürdürdü:

“1) Seçmen listeleri konusunda, YSK ne derse desin, partiler çok iyi ARAŞTIRMALI. Eklemişler mi, eklememişler mi, ‘çaktırmadan(!)’ kısıtlı seçmen yazmışlar mı? Tek tek… Aksi olursa mutlaka kullanacaklardır.

2) Görevlendirilen memurlar, polisler dahil mutlaka önceden sayı ve isim olarak belirlenmeli. Her birinin görev yeri de… Yoksa 5 sandıkta oy kullanan memurlar olur. Sen itiraz etsen kesin red. İktidar, seçimi kaybederse, kesin iptal. ‘Aradaki fark kadar olması’ bile gerekli değil.

3) Doç. Dr. Yılmaz’ın vurguladığı diğer konularda da; Cumhurbaşkanı konumu/ itiraz süreleri/ geçersizlik sebepleri/tutanaklar; HATTA ölçüsüz ve eşitsiz yayınlar/afişler gibi; KOŞULLAR açık olmalı. Sadece YSK’ya bırakılmamalı. Tüm partilerin imzaladığı, GÜVENCE haline dönüşmeli.”

“BUGÜN OLMASA DA BİR GÜN MUTLAKA YARGILANMALILAR”

Bir takipçisi Batum’a “YSK’nın görev ve sorumluluk tanımında il ve ilçe seçim kurullarının faaliyetlerini denetleme görevi bulunmakta. Eksik ve usulsüz işlem yapan ilçe seçim kurullarının faaliyetlerini denetlemeyip eksik görev yapan YSK üyeleri hakkında suç duyurusu yapılması gerekmez mi?” diye sordu.

Prof. Dr. Batum şöyle yanıt verdi:

“Kesinlikle haklısınız. Hukuk dışı bir karar verdiler. Kararı iktidara açıklattılar. Ortadan kayboldular. Gerekçe bile yazamadılar. Tabii herhalde bulamadıkları için. Bu YSK üyeleri hakkında mutlaka suç duyurusunda bulunulmalı. Bugün olmasa da bir gün mutlaka yargılanmalılar.”

(odatv.com)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.