Anne ve bebek sağlığı temalı İstanbul toplantıları, Bakırköy’den başladı

Anne ve bebek sağlığı temalı İstanbul toplantıları, Bakırköy’den başladı
20.05.2019
A+
A-

Ülkemizin geleceğini oluşturacak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarına destek veren Fransız ilaç firması Biocodex ve Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, İstanbul’daki ‘’Anne Biliyor Musun?’’ projesini Bakırköy’de başlattı.

Biocodex Türkiye Pazarlama Müdürü  Kerim Erkayran; ‘’Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, anne ve bebek sağlığı. Türkiye genelinde yaptırdığımız araştırmada gördüğümüz, içerisinde bulunduğumuz dönem itibariyle annelerimizin kafaları özellikle bebek bakımı konusunda çok karışık. Özellikle sosyal medyanın yanı sıra görsel veya işitsel medyadan o kadar çok bilgi akışı oluyor ki, verilen bilgilerin yanlışlığı kafaları karıştırıyor. Buradan yola çıkarak, herhangi bir ticari beklentisi olmaksızın sosyal sorumluluk projesini hayata geçirme kararı aldık. Dolayısıyla Türkiye sağlık hizmetlerine destek vermeye çalışıyoruz’’ dedi.

‘’Anne Biliyor Musun?’’ toplantısına, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy İlçe Sağlık İşleri Müdürü Nurcan Alan büyük destek verdi.

Toplantıya katılan hamile ve bebekli anneler projeye büyük ilgi gösterdi.

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda gerçekleşen ‘’Anne Biliyor Musun?‘’ temalı proje toplantısına katılan anne ve bebek adaylarına ayrıntılı bilgi veren Doğum Uzman Dr.  Nilgün Doğan Öztürk; gebelik öncesi ve gebelik sırasında doktor kontrolünün önemini, gebelik döneminde ideal kilo alımı, gebelikte cinsellik, gebelikteki risk faktörleri,  hamilelikte hangi hallerde doktora başvurulmalı, gebelik taramalarının önemi, hamilelikte seyahat, gebelikte ilaç kullanımı ve daha birçok konu hakkında bilgi verdi.

‘’Anne Biliyor Musun?’’ projesini stand-up lezzetinde anlatan, Ebe Pınar Mallı’yı;  Bakırköy’de toplantıya katılan  anne ve anne adayları ilgi ile takip etti.

Seminer sonunda Biocodex Türkiye Ürün Müdürü Çağrı Güzel; Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nurcan Alan, Uzm. Dr.  Nilgün Doğan Öztürk, Pınar Mallı ve Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Çelebi’ye plaketlerini verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.