BALKANTÜRKSİAD’da gündem finans…

BALKANTÜRKSİAD’da gündem finans…
02.12.2019
A+
A-

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), üyelerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerinin son konuğu Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sait Y. Kaygusuz oldu.

BALKANTÜRKSİAD Akademi’nin farklı konularda, uzman konukları misafir ederek, üyelerini bilgilendirdiği seminerlerine Prof. Dr. Kaygusuz’un ‘Finansal Tablo Okunması ve Yorumlanması’ konulu sunumuyla devam etti. Seminere BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Aleksandar Aleksandrov, Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda şirketin muhasebe ve finans birimi yetkilileri katıldı.

Programın açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Akademi Başkanı Şehzan Seçen, finans alanında yapılan çalışmaların dünya tarihinde bilinen ilk yazılı kaynaklarda dahi geçtiğini ifade ederek, Türkiye’de alanındaki en başarılı uzmanlardan biri olan Prof. Dr. Sait Kaygusuz’un bu konudaki engin bilgilerinden, katılımcıların faydalanmasını önemsediklerini ifade etti.

Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan BALKANTÜRKSİAD Çalışma Gruplarından Sorumlu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu da, güzel ve verimli bir toplantı olmasını diledi.

“Şirketler iyi muhasebeci, avukat ve yazılımcıya sahip olmalı”

‘Finansal Tablo Okunması ve Yorumlanması’ konulu sunumuyla BALKANTÜRKSİAD üyeleriyle buluşan Prof. Dr. Sait Y. Kaygusuz ise, modern muhasebenin 1400’lü yıllarda İtalyan bir rahibin çift taraflı muhasebe sistemini bulmasıyla ortaya çıktığını ve bu icadın, atom bombasının icadından daha değerli olduğunu söyleyerek, şirketlerin iyi bir muhasebecisi, avukatı ve yazılımcıya sahip olmaları gerektiği tavsiyelerinde bulundu.

Finansal tabloların, kurum yöneticilerinin verdiği kararların rakamsal sonucu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kaygusuz; “Bu tablolar iyi organize edilmelidir. Finansal tablo; işletmenin sorunlarını, kronik sıkıntılarını ortaya koyar. Kar ve zarar verdiğiniz kararlar sonucu ortaya çıkar. Mali tablo ne kadar iyiyse, firmanızın değeri o kadar yüksektir” dedi.

“Finansal tabloları 3 ayda bir analiz edin”

Finansal tablo okumalarını örnekler üzerinden anlatan Prof. Dr. Kaygusuz, “Finansal tablo analizi bir lüks olmamalı. Yönetim kurulu toplantılarınızda, 3 ayda bir bu konuda analiz yapmalısınız. Bu analizler size, firmanızın ne durumda olduğunu gösterir” diye konuştu.

Seminerde BALKANTÜRKSİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Sait Y. Kaygusuz’a, BALKANTÜRKSİAD Akademi Başkanı Şehzan Seçen ve BALKANTÜRKSİAD Çalışma Gruplarından Sorumlu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu tarafından plaket takdim edildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.