BEBKA’dan seyahat acentelerine özel tanıtım…

07.12.2018
A+
A-

Eskişehir ve Bilecik illerinin turizm değerlerini tanıtmak amacıyla Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından turizm acentelerine yönelik ‘Info Gezi’ düzenlendi.

Programın ilk gününde Bilecik merkez, Osmaneli ve Söğüt ilçelerinin turizm değeri taşıyan destinasyonları TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu üye seyahat acentelerine il ve ilçe belediyelerinin katkıları ile tanıtıldı. Info gezide yer alan katılımcılar, Bilecik merkez ve Söğüt ilçelerinin inanç turizmi olarak Bursa ili ile birlikte değerlendirilebileceklerini belirtti. Bilecik ve Söğüt’ü çok önemli bir gezi noktası olduğunu vurgulayan seyahat acenteleri, yakın zamanda inanç turizmi kapsamında Bilecik’e turlar düzenlemek istediklerini belirttiler.

Osmaneli ilçesinin konakları, camisi ve kilisesi ile Safranbolu, Beypazarı gibi turizm ilçelerine alternatif olabileceği acenteler tarafından söylendi. İçmeler tesisinin çok önemli bir değer olduğundan bahseden acenteler, İznik turlarına Osmaneli ilçesini katmayı planladıklarını aktardılar.

İkinci Durak Eskişehir

Bilecik gezisi tamamlandıktan sonra diğer gezi noktası olan Eskişehir’e ulaşıldı. Şehir merkezindeki tarihsel, kültürel ve popüler mekanların gezildiği info gezide her nokta ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. Tura Porsuk Çayı üzerinde yapılan bot gezisi ile başlandı. Eskişehir Demiryolu Müzesi’nden sonra ve Devrim arabasının görülmesi ile devam eden gezide, bir sonraki durak Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı oldu. Park ve civarında yapılan panoramik tur sırasında, park alanında bulunan diğer turistik noktalarla ilgili de bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Kentpark’a geçilerek katılımcılara, parkta bulunan restoranda Eskişehir’le özdeşleşmiş bir lezzet olan “çibörek” ikram edildi. Panoramik Kentpark turu sonrası Odunpazarı bölgesine geçildi. Balmumu Heykel Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi ile Kent Belleği Müzesi gezildikten sonra tipik Odunpazarı evlerinin bulunduğu sokaklarda gezinti yapıldı, alternatif alışveriş noktaları ziyaret edildi. Kurşunlu Camii ve Külliyesi ile Lületaşı Müzesi gezisi sonrası Eskişehir turu tamamlandı.

Eskişehir’in modern yaşam, kültür ve ilkler açısından diğer kentlere göre ayrıcalıklı olduğu, şehrin tanıtımında önemli bir yere gelindiği ve mevcut güzergahlar için bağlantılı ya da tek turların yapılabileceği konuşuldu. Ancak, şehrin ilçelerine ait farklı zenginliklerinin de olduğu ve özellikle Frig Bölgesi ve altyapısının geliştirilmesi ile tanıtımına yönelik daha ciddi çalışmaların yapılmasının gerekliliği üzerinde duruldu.  Tur sırasında Eskişehir’in ilçelerinde bulunan önemli turistik ve tarihi değerlerden de bahsedildi. Önümüzdeki kısa dönem içerisinde bu ilçeleri kapsayan turların da düzenlenebileceği ve bu noktaların da tanınmasının gerekliliği belirtildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.