Bel ve boyun ağrılarına nöralterapi ile son…
Uz. Dr. Selami Kocagil: Nöralterapi, geçmeyen ağrılar için yan etkisiz harika bir çözümdür
Doruk Sağlık Grubu’ndan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selami Kocagil, boyun, sırt ve bel ağrılarına ilaçsız ve ameliyatsız nöralterapi yöntemiyle çare bulunabildiğini söyledi.
Nöralterapi ile kronik hale gelen boyun, bel ve sırt ağrılarından kurtulmanın mümkün olduğu söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selami Kocagil, “Çeşitli sebeplerle yıllar içerisinde sinir sistemi ve iskelet yapısında oluşmuş ve kronik hale gelmiş bozuklukların yarattığı ve ilaç tedavisiyle giderilemeyen ağrılar, yeniçağın önemli ve başarılı bir tıbbi yöntemi olan nöralterapi ile giderilebiliyor” dedi.
Dr. Kocagil, nöralterapiye dair şu bilgileri verdi: “Ameliyat, ilaç gibi yöntemlerle tedavi edemediğimiz pek çok rahatsızlığın altında otonomik sinir sisteminin fonksiyon bozuklukları yatar. Nöralterapi de otonom sinir sisteminden kaynaklanan hastalıkların tanı ve tedavisinde uygulanan tıbbi bir yöntemdir. Nöralterapi, vücudun kendi kendini iyileşmesini sağlayan sistemlerini harekete geçiren hücrelerin ve organların tekrar kanlanmasını ve şikâyet olan bölgeyi iyileştirerek ağrılardan kurtarmasını sağlıyor. Nöralterapi, kişiye özel seyreden bir tedavi yöntemidir.”
Nöralterapinin bir enjeksiyon tedavisi olduğunu söyleyen Dr. Kocagil, uygulanışına dair şöyle konuştu: “Ağrıya neden olan sinir sistemindeki şikayetin nedenlerini araştırıp asıl nedeni buluyoruz. Daha sonra ağrıyan bölgenin fizik tedavi veya ilaç tedavisi sonrası iyileşip iyileşmediğine bakıyoruz. İyileşmemesi durumunda nöralterapi ile şikayetin kaynağını tespit ederek ona göre tedavi planlıyoruz. Kişinin şikâyetlerine ve kişiye göre değişmekle birlikte seans ve gün sayısını belirliyor ve tedaviyi uyguluyoruz.”
“HİÇBİR YAN ETKİSİ YOK”
Dr. Kocagil sözlerini şöyle noktaladı: “Nöralterapi yönteminde, enjektör ile cilde, cilt altına, eklemlere, eklem çevresine, yaralara ve ameliyat izlerine seyreltilmiş lokal anestezik madde verilir. Burada doz değil, uygulanan bölge önemlidir. Tedavi aşamasında kullanılan lokal anestezinin yaratabileceği alerji dışında başka bir yan etkisi olmayan çok başarılı ve iyi bir yöntemdir.”