BOSE’de hedef, 350 bin öğrenci

BOSE’de hedef, 350 bin öğrenci
23.10.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte’ öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak için organize ettiği Büyükşehir Spor Etkinlikleri’nden (BOSE) bu yıl 350 bin öğrenci yararlanacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) BOSE’nin tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fiziksel aktivite yetersizliği nedeniyle gençlerin sağlıklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Hedefimiz, Bursa’daki her öğrencimize spor yaptırmak, sporu yaşam biçimi haline getirebilmelerini sağlamak” dedi.

BOSE’nin 5. yılı nedeniyle Merinos AKKM Muradiye Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de katıldı.

Hedef: Sporcu gençlik

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini sporla buluşturmak, onlara ‘boş zamanlarını değerlendirebilecekleri’ faaliyetleri tanıtmak, sporu bir yaşam biçimi haline getirebilmelerine yardımcı olmak amacıyla Bursa Okul Spor Etkinlikleri’ni (BOSE) düzenlediklerini söyledi. Projeyle aynı zamanda yetenekli çocukları tespit ederek sisteme kazandırdıklarını, sosyal-ruhsal ve fiziksel yönden sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Başkan Aktaş, “Projemizi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol kapsamında gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, Bursa genelinde öğrenim gören çocuk ve gençlerimize spor yaptırmak, sporu bir yaşam biçimi haline getirebilmeleri sağlamak” diye konuştu. 

9 farklı dalda etkinlik

Başkan Alinur Aktaş, geçen sene 306 bin öğrenciye ücretsiz spor ve fiziki etkinlik imkanı sağladıklarını hatırlatarak, bu yılki hedefin 350 bin olduğunu kaydetti. 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde 9 farklı dalda planlama yapıldığını kaydeden Başkan Aktaş, “Bunlar arasında, ‘çocuk ve gençlerimizin ilgisini çeken’ yarışma-turnuva ve müsabakalar var. Spor ve fiziki etkinlikler, çocuklarda olumlu davranışların geliştirilmesinde, sosyalleşmelerinde, fiziksel özellik ve yeteneklerinin farkına varmalarında, alternatif etkinlikleri tanımalarında ve en önemlisi onları kötü alışkanlıklardan alıkoyacak en önemli araç ve etkendir. Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük hazırlığın geleceğe yani çocuklara yatırım yapmak olduğunun bilincindeyiz. 2019-2020 BOSE’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş’a teşekkür

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise öğrencilerin spor yapmasının önemine değinerek, ” Eğitim noktasında öğrencilerimizin spor yapması önemli bir değer. Birincisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ Dolayısıyla öğrencilerimizin fiziksel gelişimi, zihinsel gelişimine katkı sağlayacak en önemli unsurlardan bir tanesi. İkincisi, öğrencilerimizin sosyal açıdan sosyalleşmeye katkısı oluyor. Her öğrencimiz yapılan faaliyetlerle yeni dostluklar, yeni çevreler, yeni arkadaşlar, yeni bakış açıları elde ediyorlar ki bu da öğrencilerimize büyük katkı sağlıyor. Bir diğer husus da çocuklarda özgüveni geliştiriyor. Başarıyı isteyen, başarıyı hedefleyen öğrenci gruplarında kendine güvenin artacağı muhakkak. Buna sağladığı katkı da yadsınamaz. Spor yapan öğrenci derslerinde de daha başarılı oluyor. Bu 4 faydayı sağlaması açısından 30 alanda Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız çok büyük bir etkinlik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. Her zaman bize desteklerini esirgemiyorlar. Bu sene daha büyük hedeflerle daha geniş alanlara ulaşma noktasında istediğimizi elde edebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2019-2020 BOSE, futbol, ‘Şehrin en hızlısı’, mini golf, mangala, sokak basketbolu, ‘Maceraya hazır mısın Bursa?’, ‘Kayak öğreniyorum’, ‘Yüzme öğreniyorum’ ve özel çocuklar spor şenliklerine ev sahipliği yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.