Bozbey: Bizim siyasi anlayışımız böyle değil!

Bozbey: Bizim siyasi anlayışımız böyle değil!
23.03.2019
A+
A-

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu’ndaki buluşmada konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim sürecinde gündeme getirilen gerçek dışı söylemlere sert tepki gösterdi. Bozbey, “Siyaset böyle değil. Bizim siyasi anlayışımız da böyle değil. Bunları asla hak etmiyoruz. Bu tür söylemleri dile getirenlere, bile bile yalan, yanlış söyleyenlere Allah huzurunda hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği kahvaltıya katıldı. Federasyon Başkanı Ensar Seyhan ve federasyon üyesi dernek başkanlarının yer aldığı buluşmada Mustafa Bozbey, projelerini paylaştı. Birlikte yönetim anlayışı ve insan odaklı projelerle Bursa’ya yeni bir kimlik kazandırmak istediklerini söyleyen Bozbey, “Bir haftamız kaldı. Her şey iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinde yaşananlara değinen Bozbey, gündeme getirilen gerçek dışı iddialara ise tepki gösterdi. Eleştirilerin, insanın yüzüne bakabilme sınırında yapılması gerektiğini söyleyen Bozbey şöyle konuştu: “Biz kimseyi ötekileştirmedik, ötekileştirmeye de karşıyız. İnsanlar farklı siyasal anlayışta olabilir, farklı sıfatları olabilir, farklı dini inançları olabilir, farklı kimlikleri de olabilir ama neticede hepimiz insanız. Allah nezdinde de hepimiz insanız. Eleştiriler, kabul edilesi değil. Şu anda dile getirilen söylemler bir insan olarak beni üzüyor. Çünkü yalan, yanlış. Hakikaten o ifadelerin kullanılmasının insana yakışmadığını düşünüyorum. Ben karşımdaki insanı, onun yüzüne bakabilme sınırına kadar, hizmetleriyle eleştiririm. Yarın da bu toplumun içinde olacağız. Bursa 3 milyonluk nüfus olsa bile hepimiz düğünde, dernekte, bayramda bir araya geliyoruz. Öyle bir an gelir ki onun eline ihtiyaç duyarsın. Elini uzatabilecek misin? Elini uzatabileceğin sınırı geçmemen gerekiyor. Bunları asla hak etmiyoruz. Siyaset böyle değil. Bizim siyasi anlayışımız da böyle değil. Her insanın insana mutlaka bir gün elini uzatabileceğini, ihtiyaç duyabileceğini düşünenlerdenim. İnsanız neticede. Bunu unutmamak gerekiyor.”

“HALK BU TÜR SİYASETE PRİM VERMEZ”

Söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Mustafa Bozbey, halkın bu tür siyaset yapanlara prim vermemesi gerektiğini söyledi. Bozbey, “Bu tür söylemleri dile getirenlere, bile bile yalan, yanlış sözler söyleyenlere Allah huzurunda hakkımı helal etmiyorum. En başta görüştük ve söyledim, ‘Varsa bir şey gelin, ben size bilgiyi, belgeyi vereyim sen ona göre söyle’. Ama o kadar çok şey var ki hakikaten gördüğümde de hakkımı helal etmediğimi söyleyeceğim. Eşim var, çocuklarımız var, 20 yıllık bir yöneticiliğimiz var bu kentte. İnsanlar bizi tanıyor, söylemler doğru değil. Hem yalan, hem yanlış, hem  de ahlaksızca. Bu tür siyaseti artık inşallah toplumumuz anlar ve bundan sonra bu tür siyaset yapanlara da halkımız prim vermez, herkes dersini alır diye düşünüyorum” dedi.

“BU KENTTE HEPİMİZ KARDEŞİZ”

“Bu topraklarda kardeşiz. Bu kentte, Bursa’da hepimiz kardeşiz” diyerek sözlerine devam eden Mustafa Bozbey, hizmetleri kentin önceliklerine göre belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Bozbey, “Kentin birçok bölgesinde, vatandaşımızın çocuğunu elinden tutup götürebileceği bir park bile yok. Bunları ortadan kaldırmanın yolu insanların tümüne insan odaklı bakmakla mümkün. Kentin sosyal, kültürel, sportif olanakları olmadığı alanlarda maalesef çocuklar, kadınlar, gençler ve engelliler, her yaştan insanımız mutlu olamıyor. İnsan odaklı, insan için şehir planlamasıyla, kentsel dönüşümün insan odaklı yapılmasıyla, ihtiyaç duyulan tesislerin yapılmasıyla kentte farklı bir kimlik ortaya çıkacak. Bunlar yapıldığında Yıldırım’dan Nilüfer’e gelmeyecek insanlar. Kendi yaşadıkları yerde mutlu olacaklar. Bu konuda çok önemli bir hazırlığımız var. Bu projelerimizi inşallah 31 Mart’tan itibaren Bursa halkıyla birlikte yapma olanağına sahip olacağız” diye konuştu.

“BURSA BİR AN ÖNCE METRO SİSTEMİNE DÖNMEK ZORUNDA”

Bursa’yı, yönetim anlayışıyla yöneteceklerinin altını çizen Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Bu kentte tek başına Mustafa Bozbey’in her şeyi doğru yapma imkanı yok. Hep beraber ortak olarak alacağımız karar en doğru karardır. Onu uygulamak en doğrusudur. Bunu yaptığımız sürece bu kentin sorunları adım adım çözülür. Birinci önceliğimiz planlama. Zaten planlamanın içinde ulaşımı da trafiği de çözeceğiz. Ana arterlerin nerelerde açılacağı planlama sürecinde belli olacak. Bursa’nın tamamıyla metro sistemine dönmesi lazım. Bursa’nın altına iyi bir planlamayla metro sistemini yaptığımız andan itibaren trafik sorunu önemli derece azalacak. Bu sistemi adım adım yapmak mümkün. Parası da bulunur. Doğru yatırımın parası bulunur, doğru yatırım kendini de amorti eder. Bursa bir an önce metro sistemine dönmek zorunda.”

Mustafa Bozbey, konuşmasının ardından, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Ensar Seyhan ve federasyona üye derneklerin başkanlarıyla sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.