BTSO’nun hamlesi ile Bursa’da meslek liselerine tale​p arttı

BTSO’nun hamlesi ile Bursa’da meslek liselerine tale​p arttı
28.09.2020
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 59. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı’na katılan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, geçen yıl 12 bin civarında öğrencinin kayıt yaptığı meslek liselerine bu yıl 20 binden fazla öğrencinin kayıt olduğunu belirterek, “Meslek liselerine artan talep takdire değer. Bu başarının arkasında meslek liselerine destek olan BTSO’nun büyük payı var.” dedi.

BTSO’ya kayıtlı eğitim ve öğretim hizmetleri ile kursların yer aldığı 59. Meslek Komitesi’nin Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı online olarak gerçekleştirildi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BTSO Eğitim Konsey Başkanı Gıyasettin Bingöl, Komite Başkanı İsmail Güler ile komite üyeleri katıldı. Programın konukları, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger oldu. Toplantıda koronavirüs sürecinde özel eğitim kurumlarının sıkıntıları ve bakanlığın yürüttüğü çalışmalar ele alındı.

“EĞİTİM KALİTESİNİN YÜKSELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle tüm sektörlerin iş kayıplarının yüksek boyutlara geldiğini söyledi. Eğitim sektörünün salgından en fazla etkilenen sektörlerin başında geldiğini kaydeden Koçaslan, BTSO olarak bu zorlu süreçte sektör temsilcilerinin sorunlarının çözülmesi adına önemli adımlar attıklarını vurguladı. Bursa iş dünyasının destekleriyle kentteki eğitim kalitesini artıracak önemli yatırımları hayata geçirdiklerini anımsatan Koçaslan, “Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında eğitimin büyük katkısı var. BTSO olarak eğitimde fiziki altyapıyı ve fiziki şartları iyileştirecek projelerimizin yanısıra farklı projelerle her alandaki eğitim potansiyelimizi artırmayı amaçlıyoruz. Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Protokolü de bu doğrultuda hayata geçen önemli projelerimizden biri. Hali hazırda aralarında BEBKA destekli projelerin de yer aldığı Bursa’daki 17 okulda mesleki eğitime yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

BTSO’NUN DESTEKLERİYLE MESLEK LİSELERİNE KAYIT 20 BİNİ AŞTI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, BTSO’nun kentin eğitim hayatına destek veren en önemli kurumlardan birisi olduğunu söyledi. BTSO yöneticileriyle ile sık sık bir araya geldiklerini kaydeden Dülger, konuşmasında mesleki eğitim alanındaki önemli bir başarının da altını çizdi. BTSO’nun mesleki eğitim konusunda aldığı sorumluluk ile birlikte okullara olan ilginin bu yıl önemli bir oranda arttığını vurgulayan Dülger, “Geçtiğimiz yıl meslek liseleri 1. sınıflarına 12 bin civarında öğrenci kaydı olmuştu. Bu sene 20 bini aştık. Yaşanan bu artış hakikaten takdire ve kayda değer. Bu başarıda BTSO’nun ciddi bir payı var. Birlikte BEBKA destekli projeler ve tercih dönemlerinde okul tanıtımları yaptık. 17 okulumuzu birlikte yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BURSA’DA BİN 202 KURUMUMUZ VAR”

Dülger, Bursa’da özel öğretim ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Kentimizde 592 okulumuz, 557 kurum ve 53 yurdumuz var. Toplam 1.202 kurumumuz Bursa’da yer alıyor. Yüzde 30’unu özel okullar oluşturuyor. Toplam öğrenci sayısına bakıldığında öğrencilerimizin yüzde 11,5’i özel okullarda eğitim alıyor. Özel okullarda öğrenci sayısı 53 bin 975’tir.”

“HER KURUM BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR”

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, özel eğitim kurumu temsilcileriyle fiziki bir toplantıyı pandemi sonrasında yapmayı istediklerini belirterek, “İnşallah en kısa sürede bir araya geleceğiz. Bakanlık olarak özel eğitim kurumlarının mevcut sorunların çözülmesini istiyoruz. Özel eğitimde 30 binin üzerinde kurumun sorumlusu olarak sizin huzurunuzdayız. Her kurum güzide ve kıymetlidir. Özel eğitim kurumlarımız her zaman kamuya destek olmuştur. Sektörümüzün sorunlarının takipçisiyiz. Her öneri ve talep bizim için kıymetlidir.” açıklamalarında bulundu.

“ÖZEL EĞİTİM KURUMLARININ SIKINTILARI VAR”

BTSO Eğitim Konseyi Başkanı Gıyasettin Bingöl, salgın sebebiyle özel eğitim kurumlarının ekonomik olarak yıprandığını belirterek, şöyle konuştu: “Okullar 6 aydır kapalı. Ciddi bir şekilde sıkıntılarımız devam ediyor. Bütün ara sınıflar ve okullar açılırsa bu zorlu süreçten ciddi bir şekilde kurtulmuş olacağız. Ne yazık ki dünyada hala salgın devam ediyor. Bizler inanıyoruz ki bu sorunu da eğitimle aşacağız. Temennimiz bütün ara sınıflarla birlikte bütün okulların açılmasıdır.”

Online ortamda yapılan toplantıda Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, sektör temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.