BTÜ’nün çevre dostu Ar-Ge projeleri görücüye çıktı
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) tarafından Çevre Dostu Malzeme ve Üretim Teknolojileri Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı etkinliği düzenlendi.
BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlikte çeşitli sanayi alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcileri ve akademisyenler bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.
Ar-Ge Proje Poster alanını ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez ve önceki dönem milletvekili Faruk Anbarcıoğlu yürütücü ve araştırmacılardan projeler hakkında bilgi aldı.
Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı açılış konuşmasını gerçekleştiren BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, BTÜ’nün yenilikçi ve araştırmacı kimliği ile bilimsel çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Üniversitemiz bünyesinde kurulan Bursa Teknoloji Transfer Ofisi yakında A.Ş. olarak hizmet vermeye başlayacak. Merkezi Araştırma Laboratuvarımız hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz hafta Yeni Nesil Kompozit Malzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu, yakında iki yeni araştırma merkezimiz daha kurulacak. Bir bilimsel dergimiz yayında bir tanesi daha yakında yayına girecek. İki senedir üst üste en yenilikçi ve girişimci üniversiteler ilk elli listesine girmekteyiz. Bünyemizde gerçekleştirilen tüm proje ve araştırmalarımızı paydaşlarımızın kullanımına sunmaktayız. Bu amaçla düzenlenen Çevre Dostu Malzeme ve Üretim Teknolojileri Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı etkinliğine sanayiden gelerek katılan değerli temsilcilere, proje ve posterleri ile destek veren araştırmacılarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
BTTO Müdürü Prof. Dr. Şule Altun Kurtoğlu da BTTO hakkında bilgi verdiği konuşmasında birincil amaçlarının üniversitedeki bilimsel çıktıların ekonomik değere dönüştürülmesi olduğunu belirterek üniversite sanayi işbirliğinin sağlanmasının bu noktadaki önemine dikkat çekti. Bursa’nın İstanbul’dan sonra Türkiye’ye en büyük ekonomik girdi sağlayan ikinci bölge olduğunu belirten Prof. Kurtoğlu, “BTTO olarak ilimizin ön plana çıkan tekstil, otomotiv, makine, mobilya ve gıda gibi sektörleri ile işbirliği içinde çalışarak hem Bursa’nın hem de ülkemizin katma değeri yüksek ürünler üretme potansiyelini arttırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinlik bünyesinde; “KOSGEB Proje Destekleri” , “İnovasyon Mühendisliği Adımlarını Kullanarak Ürün Geliştirme” ve “TEYDEB Projelerinin İpuçları ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar” konularında seminerler verildi, proje poster alanı gezilerek üniversite-sanayi eşleşmeleri gerçekleştirildi.