Bursa BDSO Bach ve Haydn’ın eserleriyle sahnede…

Bursa BDSO Bach ve Haydn’ın eserleriyle sahnede…
09.04.2019
A+
A-

Bursa BDSO 9 Nisan Salı akşamı Romantik dönemin son bestecisi Camille Saint-Saëns, İzlenimci ve Neoklasist Maurice Ravel ve 20. yüzyılın Rus dâhisi Şostakoviç’in eserleriyle izleyicilerle buluşuyor. Howard Griffiths’in yöneteceği konserde Saint-Saëns’ın 1 numaralı viyolonsel konçertosunu dünyaca ünlü çello solisti Marie Hallynck seslendiriyor. Hallynck ayrıca 11 Nisan Perşembe akşamı ise solist piyanist Muhiddin Dürroğlu ile çello-piyano resitali veriyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 9 Nisan Salı akşamıCamille Saint-Saëns, Maurice Ravel ve Dmitri Şostakoviç’in eserleriyle sahne alacak. Orkestra İzlenimci ve Neoklasist akımın en komplike eserlerinin sahibi Fransız besteci Ravel’in “Pavane Pour Une Infante Defunte” (Ölü Bir Prenses için Pavan) eserinin yanı sıra 20. yüzyıla yön vermiş dahi Rus besteci Şostakoviç’in ilk senfonisi “Senfoni No:1”i seslendirecek.

Müzikseverler konserde, senfonik şiirleriyle de tanınan besteci ve oyun yazarı Saint-Saëns’ın 1 numaralı viyolonsel konçertosunu ise dünyanın en önemli çello solistlerinden Belçikalı Marie Hallynck’ten dinleme fırsatı bulacak.

Konseri dünyanın önde gelen sanatçılarıyla kayıt ve konserler gerçekleştirmiş, kariyeri ve aldığı ödüllerle günümüzün öne çıkan isimlerinden olan orkestra şefi Howard Griffiths yönetecek.

11 Nisan Perşembe günüise Marie Hallynck, aynı zamanda eşi olan solist piyanist Muhiddin Dürroğlu ile birlikte Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir çello-piyano resitali verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.