Bursa Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri’nde final için ‘şah’ dediler

Bursa Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri’nde final için ‘şah’ dediler
19.02.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve il Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri (BOSE) kapsamında gerçekleştirilen ‘Büyükşehir Satranç Turnuvası’  ilçe şampiyonaları tamamlandı. 17 ilçedeki 114 okuldan 27 bin öğrenci  İl Birinciliğinde yer almak için kıyasıya mücadele etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri (BOSE) ile öğrencileri sporla buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 250 bin öğrencinin sporla buluşturulması hedeflenen BOSE kapsamında 17 İlçede eğitim veren 73 ilkokul ve 41 ortaokul olmak üzere 27 bin öğrenci satranç heyecanına ortak oldu. 6-7-8 Şubat ve 13-14-15 Şubat tarihlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Fethiye Spor Komleksi’nde yapılan müsabakaların ardından 200 öğrenci İl Birinciliğinde mücadele edecek olmanın sevincini yaşadı.

Çocukların iletişim kurma, problem becerilerini artırma, baskı altında karar verme, sorumluluk alması gibi amaçlar taşıyan etkinlikte, finale yükselen 200 öğrenci 28 Şubat’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Zeki Müren Salonu’nda yapılacak olan Büyükşehir Satranç Turnuvası İl Birinciliğinde spor dolu bir gün daha geçirmenin heyecanını yaşayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.