Bursa KGK’dan ‘Girişimcilik Evi’ Projesi

Bursa KGK’dan ‘Girişimcilik Evi’ Projesi
24.06.2019
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, kısa sürede ortaya koydukları örnek sinerji ile Bursa’ya değer katan çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.
Bursa ekonomisine yeni kadın girişimcilerin kazandırılması noktasında model projeler üreterek BTSO’nun bünyesinde çalışmalarına devam eden Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) bir araya geldi. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, CEYKAD Başkan Yardımcısı Esra İnhanlı ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri katıldı.
BURSA’YA GİRİŞİMCİLİK EVİ
Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, BTSO’nun liderliğinde Bursa’da kadın girişimcilere yönelik vizyoner çalışmalar yapmaya devam edeceklerini; kent ekonomisi için projeler üreteceklerini söyledi. Kadın girişimciler arasındaki birlik ve beraberliğin sağlam temellere dayalı olmasının projelerin daha verimli olmasını sağlayacağını kaydeden Sevgi Saygın, “Odamızın liderliğinde Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla ‘Girişimcilik Evi’ni Bursa’da hayata geçireceğiz. Merinos AKKM’de kurmayı planladığımız bu merkez, kadın girişimcilerimizin yeni buluşma platformu olacak. Bursa Kadın Girişimciler Kurulu olarak yeni kadın girişimcileri Bursa’ya kazandırma hedefiyle çalışıyoruz. Bu noktada BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetim kuruluna kadın girişimcilere sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’nın yeni başarılara imza atmasında iş kadınlarının önemli rol üstlendiğini söyledi. BTSO’nun destekleriyle KOSGEB işbirliğinde düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Programları’ ile çok sayıda kadın girişimcinin kendi işyerini kurduğunu ifade eden Koçaslan, “Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sevgi Saygın ve kurul üyeleri, Bursa’ya yeni kadın girişimcileri kazandırmak için üstün bir gayret sergiliyor. BTSO olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”
Kadın girişimci kurulunda görev yapan ve aynı zamanda Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Başkanı olan Mihrimah Kocabıyık, Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nda örnek bir sinerji ortamı oluştuğunu söyledi. BTSO’nun destekleriyle kadın girişimcilerin önümüzdeki süreçte önemli çalışmalara imza atacağını ifade eden Kocabıyık, “Kadın girişimciler olarak DOSAB’da BTSO’nun makro projeleri hakkında önemli bilgiler aldık. Bu teknoloji bölgesi, iş dünyası için önemli bir fırsat. Bu bölgenin tanıtımı için bizler elimizden geleni yapacağız. BTSO’ya projeleri ve kadın girişimcilere sağladığı desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bursa KGK olarak iş kadınlarımızın güç birliği içinde daha güzel projelere imza atması adına elimizden geleni yapacağız. Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sevgi Saygın ile birlikte güzel işlere imza atacağız.” dedi.


“ÖRNEK ​BİR SİNERJİ OLUŞTU”
TOSYÖV Bursa Şubesi Başkanı ve KGK Üyesi Dr. Gül Çiçek Zengin ise Kadın Girişimciler Kurulu’nun kısa sürede örnek bir birliktelik ortaya koyduğunu ifade ederek, “Yeni dönemde Kadın Girişimciler Kurulu’nda görev aldığım için çok mutluyum. Kurul olarak çalışmalara çok hızlı bir şekilde başladık. Sevgi Saygın başkanımızın öncülüğünde kurulda güzel bir sinerji oluştu. BTSO’nun liderliğinde Bursa KGK çatısı altında kadın girişimcilerimize fayda sağlayacak güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.