Bursa, Türk dünyasından klasik ezgilere evsahipliği yaptı

Bursa, Türk dünyasından klasik ezgilere evsahipliği yaptı
20.02.2019
A+
A-

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ile işbirliği halinde farklı projelere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi bu kez Kazakistan Kızılorda Oda Orkestrası eşliğinde Türk dünyasından klasik ezgiler konserine ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası konserleri  ve Türk halk çalgıları orkestrası konserlerine şimdi de TÜRKSOY’un yeni oluşturduğu bir konsept olan Halk Çalgıları ve Klasik Orkestra konseri eklendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde hem Türk dünyasının klasik eserlerinden hem batı klasiklerinden hem de geleneksel halk çalgıları ile senfonik düzenlemelerden oluşan bir repertuarla dinleyicilere adeta müzik ziyafeti sunuldu.

Kazakistan’dan Anvar Akbarov ve Türkiye’den Selva Kadıoğlu’nun şefliğindeki konserde Kazakistan Kızılorda Oda Orkestrası’nın eşliğinde Türk dünyasının kadim enstrümanları olan komuz, kanun, kıl kobul ve bağlama gibi enstrümanların solo icrası büyük beğeni topladı.

Müzikseverlerin eşsiz bir gece yaşadığı konserde söz alan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş, destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne ve salonu dolduran müzikseverlere teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.