Bursa’da 577 bin 650 öğrenci ders başı yaptı

Bursa’da 577 bin 650 öğrenci ders başı yaptı
09.09.2019
A+
A-

Bursa’da, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi.

Bursa’da, 2019-2020 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle başladı.

Bursa’da 53 bin 350’si birinci sınıf olmak üzere 577 bin 650 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, öğrencilerin heyecanını paylaşmak amacıyla Bursa Çimento Fabrikası Ortaokulunu ziyaret etti.

Öğretmen, öğrenci ve velilere seslenen Canbal, Türkiye’nin eğitim vizyonunun bileşenlerini uygulamaya taşımak üzere birçok çalışma yapıldığını belirterek, bunların bazılarını 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Bunların, tasarım beceri atölyeleri, müze ve okul dışı öğrenme imkanları, okul profilini değerlendirme, mesleki ve teknik eğitimde sektörel iş birliği çalışmaları olduğunu aktaran Canbal, “Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu tasarım ve beceri atölyelerinde öğrencilerimizin içindeki sanatsal, aynı zamanda diğer becerilerini ortaya çıkarabilecekleri alanlar oluşturmalıyız. Tasarım ve beceri atölyelerinde çocuklarımız kendilerini rahatlıkla ifade edebilmeli, onlara bu imkanları tanıyabilmeliyiz.” dedi.

Dülger de öğretmenlere, öğrencilerin beceri ve meziyetlerini ortaya çıkarıp uygun ortaöğretim ve yükseköğretim alanlarına yönlendirebilecekleri noktasında inancının tam olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından ilk ders zilini çalan Canbal ve Dülger, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.