Bursa’da çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak

Bursa’da çocuklar market ve pazar yerlerine alınmayacak
29.03.2020
A+
A-

Bursa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında çocukların market ve pazar yerlerine alınmamasının kararlaştırıldığını bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de insan hayatı bakımından son derece tehlikeli olan salgın nedeniyle her geçen gün vaka sayısı ve can kaybının artmaya devam ettiği belirtildi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığı, diğer bakanlıklar ile Valilik tarafından sürekli tedbirler alındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır. İl Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından taksi ve benzeri araçların şehirler arası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı vb.) vasıtasıyla yolcu alınmasına yönelik her türlü durumun önlenmesine, ilimiz genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına, marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına karar verilmiştir.”

Valilikten yapılan açıklama şöyle: 

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile her geçen gün vaka sayısı ve can kaybı artmaya devam etmektedir.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız ile Valiliğimizce sürekli tedbirler alınmakta ve alınan bu tedbirler siz değerli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.

Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır.

İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun, 28.03.2020 tarih ve 19 sayılı kararı ile;

  1. Taksi ve benzeri araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı vb.) vasıtasıyla yolcu alınmasına yönelik her türlü durumun önlenmesine,
  2. İlimiz genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına,
  3. Marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmamasına karar verilmiştir.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.