Bursa’da okul sporlarında başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Bursa’da okul sporlarında başarılı öğrenciler ödüllendirildi
13.02.2019
A+
A-

Okul sporları yarışma ve müsabakalarının ardından katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Bursa’yı başarıyla temsil eden sporcular törenle ödüllendirildi.

Görükle Gençlik Merkezi Sinema ve Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Yakup Canbolat, Bursa’da her öğrencinin en az bir branşta spor yapmasını hedeflediklerini söyledi.

Okul sporları yarışma ve müsabakalarının ardından katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Bursa’yı başarıyla temsil eden sporcular törenle ödüllendirildi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, başarılı öğrencilere plaket verdi. ( Mehmet Yavuz – Anadolu Ajansı )

Okul sporlarında Bursa’nın zirveye tırmandığını vurgulayan Canbolat, şöyle konuştu:

“Son yıllarda okullar arası müsabakalarda önemli başarılar elde ettik. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 44 ayrı spor dalında 8 bin 134 yarışma ve müsabaka düzenlendi. İlimizde çoklu branş lisans sayısı 84 bin 418 oldu. 16 okulumuz ve takımımız, 77 ferdi sporcumuz katıldıkları ulusal yarışma ve müsabakalarda Türkiye şampiyonu olma başarısı gösterirken, öğrencilerimiz okullar arası Türkiye şampiyonalarında toplamda 586 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attılar.”

Öte yandan törende, 19-28 Nisan’da Hindistan’da yapılan ISF Dünya Liseler Arası Badminton Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları’nda genç kızlar ve genç erkekler kategorisinde Osmangazi Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin dünya dördüncüsü olduğu belirtildi.

Tören, başarılı öğrencilere plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.