Bursa’dan dünyaya ‘barış fotoğrafı’

Bursa’dan dünyaya ‘barış fotoğrafı’
11.07.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘33. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ ile barışın fotoğrafının Bursa’dan dünyaya yansıdığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından gerçekleştirilen ’33. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda final heyecanı tüm kenti sardı. Yarışmaya katılan ekipleri temsilen dansçılar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, halk dansları ekipleriyle Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldi. Yöresel kostümleriyle dikkati çeken dansçılarla tek tek selamlaşıp sohbet eden Başkan Aktaş, konuklarına Bursa’yı anlattı.

“Gönlümde hepiniz birincisiniz”

Bursa’nın özellikli bir kent olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Yöresel kültürlerini yarışma sayesinde kentimize taşıyan halk dansları ekiplerini Bursa’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Yarışmamızın en önemli amaçlarından biri farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve Bursa’daki bu barış fotoğrafının dünyaya yansımasıdır” diye konuştu.

Başkan Aktaş, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’ye ve Bursa’ya hoş geldiniz. Tüm halk dansları ekiplerimize, yarışmada başarılar diliyorum. Benim gönlümde hepiniz birincisiniz” diyerek, dansçıların Bursa ve Türkiye’de yaşadıkları güzellikleri, ülkelerine döndüklerinde dostlarıyla da paylaşmalarını istedi.

Yöresel hediyeler

Samimiyetiyle ve örnek ev sahipliğiyle dansçıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Aktaş’a ekiplerin temsilcileri de yöresel kültürlerini tanıtan hediyeler verdi. Program tüm halk dansları ekiplerinin yer aldığı anı fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

‘Altın Karagöz’ ödülü, ‘33. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın 12 Temmuz Cuma (YARIN) akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek final programında sahibini bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.