Bursa’nın favorisi kıymalı börek…

Bursa’nın favorisi kıymalı börek…
26.03.2019
A+
A-

Yemeksepeti’nden kentlere özel börek trend raporu açıklandı: Bursa’nın favorisi kıymalı börek…

Yemeksepeti, kentlere özel börek sipariş trendlerini araştırdı. Börek raporuna göre Bursalılar, en çok kıymalı böreği tercih etti. Kıymalı börekten sonra en fazla sipariş edilen börek ise peynirli börek oldu.

Bursalılar sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan böreği en çok 10.00-12.00 arasında sipariş ederken, hafta sonları siparişlerde % 45 artış yaşanıyor.

Börek şüphesiz ki en sevdiğimiz hamur işlerinden biri. İncecik açılmış yufkanın içine koyulan çeşitli malzemeleriyle asla hayır diyemediğimiz bir lezzet.

Hamurun belki de en sevdiğimiz hali olan böreğin kentlere özel siparişlerini inceleyen Yemeksepeti, Türkiye’nin börek sevgisini ortaya çıkardı.

Bursa kıymalı börek diyor

Yemeksepeti börek raporuna göre Bursalılar, en çok kıymalı böreği tercih ettiler. Kıymalıdan sonra en sevilen börek ise peynirli börek oldu.

Bursa değişik tatlar arıyor

Bursalılar klasik tercihlere yönelse de aynı zamanda farklı tatlara da açıklar. Restoranların sunduğu farklı çeşitleri denemeyi sevenler bu lezzetleri klasik çeşitlerle kıyasıya bir rekabete sokuyorlar. Son 3 ayda geçen senenin aynı dönemine göre;

  • Patlıcanlı börek 6 kat daha fazla sipariş edildi.
  • Pırasalı börek 5 kat artışla börekte farklı tat arayanların tercihi oldu.
  • Kavurmalı böreğin sipariş sayısında 3 kat artış yaşandı.
  • Haşhaşlı börek ve sosisli börek sipariş sayısını 2 kat arttırdı.

Eskisi kadar tercih edilmeyenler de var

Bursalılar bazı börek çeşitlerini ise bir önceki yıla kıyasla daha az tercih etti. Yine son 3 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre; sucuklu börek siparişleri %44, sebzeli börek siparişleri %34 azalırken, paçanga böreği siparişlerinde ise %10 düşüş yaşadı.

Börek zamanı: Kahvaltı

Bizim için en önemli öğün olan kahvaltı, aynı zamanda böreğin en sevildiği öğün. Bursalılar en çok 10.00-12.00 saatleri arasında börek siparişi verirken, akşam saatlerinde börek siparişlerinde ortalama %80 düşüş yaşanıyor.

Hafta sonları %45 artış yaşanıyor

Ofis ve ev kahvaltılarının sevileni börek, en çok hafta sonu kahvaltılarında gözde. Evde hazırlanan kahvaltı sofralarındaki börekler artık online siparişlerle yerini alıyor. Bursalılar hafta sonları börek siparişlerini %45 arttırıyorlar.

23 ve 24, böreği en çok seven yaş olurken; böreğe diğer yaşlara göre mesafeli olan yaş ise 47.

Restoranların cirolarında %35 artış

Artan siparişlerle birlikte restoranların cirolarında da 2018 yılında bir önceki seneye göre %35’e yakın artış yaşandı. Bursalılar ise 2018’de böreğe sepet başına 15 TL ayırdılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.