Bursaspor’un gençleri…

Bursaspor’un gençleri…
20.09.2019
A+
A-

Şehrimizin takımı Bursaspor, geçen sene hepimizi üzerek bir alt lige düştü. Aslında perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Bursaspor üst üste 2 sene küme düşmekten son maçlarda kurtulmuştu. Çekirge bir zıplamış, iki zıplamış ancak üçüncüyü zıplayamamıştı.

2010 yılında şampiyon olan şehir, sadece 9 sene sonra küme düştü. Bu bile yapılan hataların ne denli büyük olduğunun göstergesiydi. Yanlış transferler, ehil olmayan yönetimler, ekonomik programlanmanın doğru yapılamaması gibi sebepler adım adım takımı bu hale getirdi.

Haziran ayında yapılan kongrede Mesut Mestan, tek liste ile girdiği seçimi kazandı. Zor zamanda elini taşın altına koyan Mestan’ı tebrik etmek gerekiyor.

Mestan için yaz ayları çok zorlu geçti. Kulübün borçlarından dolayı transfer tahtasının kapalı olması bir yana, kulüp o kadar borçluydu ki tesislere haciz dahi geliyordu. Takımdaki nispeten tecrübeli ve kariyerli futbolcular takımdan birer birer ayrılıyorlardı. İlk haftaki Karagümrük yenilgisi de takımın ve camianın moralini iyice bozmuş ve kara bulutların oluşmasına sebep olmuştu.

İşte bu şartlarda yapılması gereken yapıldı ve takım öz futbolcularına yüzünü döndü. Takımın gerçek sahibi olan “çocuklara” şans verildi. Ve o “çocuklar” son 3 maçı kazanarak takımı lider ile aynı puana getirdi. Gençlere güvenmenin ne kadar doğru olduğu bir kez daha görüldü.

Uzun yıllardır Bursaspor’un altyapıları çok iyi çalışıyor. Alt liglerde olunan şampiyonluklar ve gelen başarılar bunun en açık göstergesi. Bursaspor alt kadrolarında yetişen futbolcular Türkiye’de ve Avrupa’da birçok kulüpte oynuyorlar.

Böyle bir alt yapısı ve futbolcu yetiştirme kültürü olan bir takımın yıllardır kendi oyuncusuna fırsat vermeyip, dışarıdan milyonlarca TL harcayarak yabancı futbolcular oynatmasının ne kadar yanlış olduğu görüldü.

Transfer tahtasının açılması ile Bursaspor son anda 13 yeni transfer yaptı. Doğal olarak herkeste bu 13 transferin genç oyuncuların önüne geçip geçmeyeceği sorusu oluştu. En doğru kararı Teknik Direktörümüz Yalçın Koşukavak verecektir. Ancak gençlerle birlikte üst lige çıkan bir Bursaspor, herkesi daha da mutlu edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.