Çağrı Kaplan: Osmangazi yeniden planlanmalıdır!
Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren Demokrat partililer, yaşadıkları bölgelerin sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor.
Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan da, ilçe başkanlık divanını toplayarak ilçenin sorunlarını masaya yatırdı.
Başkan Kaplan; “Yaşadığımız ilçenin gerek nüfus, gerek coğrafya, gerekse Bursa’nın en fazla mahallesine sahip Büyükşehir Belediyesi hüviyetindeki ilçemizi karış karış geziyoruz. Kentsel dönüşüm ve imar barışındaki çekincelerimiz devam ediyor’’ dedi.
Kentsel dönüşüm başlamadan önce Hamitler-Yunuseli-Güneştepe hattında “Yeni Osmangazi” adı altında boş arazileri imara açarak 200 bin nüfuslu yeni bir yaşam merkezi kurulduğunu belirten DP İlçe başkanı Kaplan, ‘’Bu mahallelere komşu olan Geçit-Bağlarbaşı-Hürriyet-İstiklal gibi eski yerleşim birimlerini kaderlerine terk ettiler. Keza Doburca’nın güney yamaçları değerlendirilirken, komşu Dikkaldırım-Hüdavendigar-Çekirge mahallelerine çivi bile çakılmadığını, bölgesel çalışmalar yapılmadığını görüyoruz” diye konuştu.
İMAR BARIŞI VATANDAŞLA BARIŞAMADI!
İmar barışı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kaplan; “Bursa’da toplam 650 bin binanın imar barışı ile Yapı Kayıt Belgesi verilmesi planlanıyordu. Alınacak olan belge ile insanlar evlerinin mülkiyet tapularını çıkaracağını zannediyordu. İktidar partisi mensupları, kamu görevlileri ve belediyelerin bürokratları tarafından yapılan açıklamalar ile bunun böyle olmadığı anlaşılınca vatandaş beklemeye geçti. Vatandaşlarımız bu kayıt belgesi ile 2004-2018 arasında yapılan kaçak binalara elektrik-su-doğalgaz gibi hizmetlerden faydalanabilecek ve hane başına en az 15 bin lira resmi kurumlara ve iş takibi yapan mimar ve mühendise verecekler’’ dedi.
DP Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’Ekim sonunda başvurusu bitecek olan imar barışı için şu ana kadar Osmangazi’den 671, Yıldırım’dan 339, Nilüfer 116, Mudanya 241, Kestel 152, Gemlik 158, Gürsu 123, Harmancık 11, İnegöl 119, Karacabey 102, Keles 26, Mustafakemalpaşa 84, İznik 58,Orhaneli 36, Orhangazi 151 ve Yenişehir’den 37 başvuru yapılmış. Sadece Osmangazi’de bile 170 bin yapının olduğu tahmin edildiğinde imar barışının hanelere barış getirmediği anlaşılır. BUSKİ de bu barış ile birlikte 10 bin haneye su bağlamayı hedeflediğini açıklamıştı. İmar barışı, vatandaşla barışamayacak gibi duruyor.”