ÇED raporu kabul edildi! İmamoğlu’ndan İstanbul halkına çağrı

ÇED raporu kabul edildi! İmamoğlu’ndan İstanbul halkına çağrı
17.01.2020
A+
A-

On binlerce İstanbullunun başvurusuna rağmen Çevre Şehircilik Bakanlığı ÇED raporunu kabul etti. Karara tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hukuki haklarımızı kullanacağız. İstanbul’a yapılan bu ihanetin geri dönüşü yok” dedi.

İmamoğlu İstanbul halkına çağrıda bulunarak, “Bu ayın sonuna kadar bütün İstanbulluların bu plana itiraz haklarını kullanma konusunda özveri hissediyorum” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, bir gazetecinin İBB Meclisi’nde ‘cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin teklifin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi’ hakkındaki sorusuna Diyanet’in TOKİ evleriyle ilgili faiz kararıyla cevap verdi.

İmamoğlu cemevleriyle ilgili teklifin reddedilmesine çok üzüldüğünü ve bu konuda mücadele vermeye devam edeceğini belirterek, “Diyorlar ki ‘Bir yerin ibadethane olup olmayacağına ilahiyatçılar karar verir.’ Hangi ilahiyatçılar, faiz kararını veren ilahiyatçılar mı?” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. İstanbul’a yapılan bu ihanetin geri dönüşü yok. ÇED raporuyla ilgili on binlerce insanımız başvuruda bulundu. Bugün Çevre Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul kararını verdi. Bizim için şaşırtıcı bir karar değil.

Süreci takip etmeye devam edeceğim. Bugün askıda kalan 1:100.000 imar planına itiraz edeceğiz. Bakanlık tarafından düzensiz hiçbir bilgilendirme yapılmaksızın, düşünceler alınmaksızın bir karar verilmiştir.

Kanal İstanbul için, 100.000 plan değişikliği sürecinde her şeyi aceleye getirme süreciyle askıya çıkarılmıştır. Ben bugün bu plana itirazımı vereceğim. Süreci bununla da bitmiyor.

İSTANBUL HALKINA ÇAĞRI

ÇED raporuna kişilerin hukuku çerçevesinde, mahkeme açma hakkını kullanacağım. Bu ayın sonuna kadar bütün İstanbulluların bu plana itiraz haklarını kullanma konusunda özveri hissediyorum.

Askı süreci bittikten sonra bununda mahkeme süreci var.

Dolayısıyla hukuki yollar da İstanbulluların büyük desteğiyle İstanbul’un geleceği olan Kanal İstanbul ki bana göre en büyük ‘ihanet’ için tüm hukuki yolları kullanacağız.

YORUMLAR

  1. Hayri Durak dedi ki:

    Çet raporu onaylanmış, yanlis hesap Bağdat’tan döner derler gün ola harman ola, bir gün mutlaka kanal ist.işini anlaşma ile yapılsa iyi olurdu is iddiaya kaldı, CB. Belediye baskanini kale almıyor neden ama yine hak eden haklı çıkacaktır kimseyi küçük görmemek lazım ilerde bakalım.