CHP: Kamuoyu, renkli bir bütçe muhalefetine hazır olsun!

CHP: Kamuoyu, renkli bir bütçe muhalefetine hazır olsun!
23.10.2019
A+
A-

Meclis’te yapılacak bütçe görüşmelerine değinen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Çok renkli ve çok iddialı bir bütçe muhalefetini kamuoyunun izlemeye hazır olmasını söylüyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bütçedeki maaş zammını değerlendiren Özel, şunları söyledi:

‘TRUMP BİLE BEYAZ SARAY’DA KİRA ÖDÜYOR’

“Tek adam kendisine tek başına zam verebilen tek kişidir Türkiye’deki. Bu tek adam maaşını 74 bin 500 liradan kendi kendine 81 bin 250 lira olarak belirlemiş ve Meclis’e yollamıştır. Sadece yaptığı zam üç asgari ücretten fazla. Bu tek adam işçiye ne yaptı yüzde 3, memura ne yaptı yüzde 4. Kendi maaşına yüzde 9 zammı patlattı. Cumhurbaşkanı kira ödüyor mu, hayır. Trump bile Beyaz Saray’da kira ödüyor. Kişisel mutfak masrafını kendi maaşından ödüyor. Ama bizim Cumhurbaşkanı elektrik ödemez, su ödemez, doğalgaz ödemez. Sarayda kilosu 4 bin lira olan beyaz çay içiliyor. Kim ödüyor, hepimiz ödüyoruz. Asgari ücretlinin maaşından kesilen vergiyle. Asgari ücretli kilosu 3 lira olan unu almakta zorlanırken 87 liralık badem unu alıyorlar.”

‘DÜNKÜ ANLAŞMA AMERİKAN TEZİNİ DOĞRULUYOR’

Soçi Zirvesi’nde alınan kararları değerlendiren Özel, “Kan akmayacaksa iyi bir şeydir. Barışa hizmet eden her anlaşma iyi bir anlaşmadır ama dün attığımız imza neyi gösteriyor, dünkü anlaşma Amerikan tezini doğruluyor. Rusya ile yaptığımız anlaşmada rejim güçlerinin orada bulunmasını hatta anlaşmanın öyle bir yeri var ki akıl alır gibi değil, Rusya ve rejim güçlerinin bulunacağı ama Türkiye’ye yasak Kamışlı’da bir alan da var. Yani Türkiye, Suriye’den terör odaklarını uzaklaştırmaya daha doğrusu kendisinden ileri itmeye uğraşırken Türkiye’ye güvenli bölge tanımlaması yaparken Türkiye’ye yasaklı bölgede tanımladılar. Amerika üzerinden ve Rusya üzerinden birinde rejimin kolaylaştırıcılığıyla birinde sadece Amerika’nın varlığında PYD ile anlaşma yapılıyor” diye konuştu

YILMAZ ATEŞ’E YANIT VERDİ

“Yılmaz Ateş, CHP FETÖ tarafından teslim alındı diyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Yılmaz Ateş kendisini siyaseten gündeme getirebilmek için geçmişte çok önemli görevlerde bulunduğu bir siyasi partiye doğrudan, kasten ve taammüden ihanet etmiştir. Söyledikleri sözlerin hiçbir noktasında gerçekle bir bağdaşma olmadığı gibi bunun kişisel, siyasi, çıkar, ikbal ve gündemde kalma maksadıyla yapıldığına hiçbir CHP’linin şüphesi yoktur. Kendisini noktasız, virgülsüz bir şekilde ayıplıyoruz, kınıyoruz” dedi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.