CHP lideri Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş’a kimse bir şey yapamaz!

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş’a kimse bir şey yapamaz!
24.03.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 TL’lik dava açtığı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart akşamı baskı ortamında ve eşit şartlarda yapılmayan seçimlerde kazanılan her belediyeyi bir kazanım olarak göreceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında önceki gün ziyaret ettiği Ordu ve Giresun dönüşü Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın sorularını yanıtladı:

Seçimlere bir hafta gibi çok kısa bir süre kaldı. Uzun süredir sahada çalışıyorsunuz. Sizin gözleminiz nedir? Tabloyu nasıl görüyorsunuz?

Anketlere fazla bakmıyorum. Sokağın nabzını olabildiğince tutmaya çalışıyorum. Sokağın nabzı güzel. İktidardan bir bıkkınlık, yılgınlık var. Taahhütlerini yerine getiremeyen bir iktidar var ve toplum kendini aldatılmış hissediyor. Dolayısıyla bu yerel seçimlerde sandığa giderken vatandaşlar düşünerek gidecek. Oylarını CHP’li, İYİ Partili ve Saadet Partili belediyelerden yana kullanacak. Ankara’da, İstanbul’da, Bursa’da, Adana’da, Mersin’de bunları görüyoruz. Umarım gördüğümüz tablo gerçekleşir.

‘Her belediye değerli’

31 Mart akşamı ‘CHP başarılı oldu’ ya da ‘CHP başarısız oldu’ demeniz için nasıl bir sonuç ortaya çıkmalı?

31 Mart akşamı şöyle bir tablonun ortaya çıkmasını bekliyorum: Demokratik standartlarda müthiş bir geriye gidiş var. Eşit olmayan koşullarda bir yerel seçim gerçekleştiriyoruz. Toplumun üzerinde büyük baskı var. Medyanın yüzde 90 – yüzde 95’ini kontrol eden bir siyasal iktidar var. Buna rağmen alacağımız her belediye ve yeniden alacağımız her belediye bizim için kazanım olacaktır. Belediye başkanlarının sayısı – demokrasiyi savunan Millet ittifakının – alacağı her belediye, güçlü olarak çıkacağı her belediye seçimi, topluma şu mesajı verecektir: Biz bütün baskılara rağmen demokrasiden yana tercihimizi kullanıyoruz. Bu çember ne kadar büyük olursa, dünyaya vereceğimiz mesaj da o kadar güçlü olacak.

‘Yavaş’a dokunamaz’

Ankara’da Mansur Yavaş seçilirse belediye başkanlığı yapamayacağına yönelik iktidar kanadında söylemler dile getiriliyor. Kulislerde görevden alma ve kayyım atama senaryoları konuşuluyor. Böyle bir durum yaşanırsa CHP ne yapacak?

Böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Erdoğan tehditle, şantajla oy devşirmeye çalışıyor. Çünkü getirdiği adam Ankaralı değil. Ankara’yı, Ankara’nın sorunlarını bilmiyor. Bakanlık yaptığı dönemde de yerel yönetimlerin sorunlarıyla çok ilgili birisi değil. Kayseri’deki Belediye Başkanlığı süreci oldukça başarısız bir süreç.

Erdoğan, toplumun Mansur Yavaş’a yönelen ilgisini kesmek istiyor. Baskı kurmak istiyor. “Onu seçerseniz ben görevden alırım” diyerek şantaj yoluna başvuruyor. Hiçbir şey yapamaz. Halk gidecek Mansur Yavaş’tan yana tercihi kullanacak ve Mansur Yavaş da herkesi kucaklayacak. Onları yaptığı gibi toplumu ayrıştırıp bölmeyecek. Başarılı bir belediye başkanlığı yapacağına yürekten inanıyorum.

(Gercekgundem.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.