Coronavirus ve cahillik yan yana gelince felaket doğar!

Coronavirus ve cahillik yan yana gelince felaket doğar!
23.03.2020
A+
A-

İnsanlık tarih boyunca coronavirus’a benzer nice felaketlerle karşılaşmış ve toplumları kökten sarsıcı ölümler yaşanmıştır. Buna rağmen küreselleşmenin de günümüz kadar etkileyici olmadığı için çoğu zaman bu virüsler yerel ya da bir kıtayla sınırlı kalmıştır. İletişimin, ulaşımın ve sosyal – kültürel – ekonomik hareketliliğin zirve yaptığı günümüz dünyasında herhangi bir yerdeki küçük bir etki, kısa sürede bütün dünyaya yayılabilmektedir.

İçinde yaşadığımız bu olağanüstü süreç, toplumların her zaman karşılaştıkları bir durum olmadığı için öneriler ve tedbirler de her zamandan farklı olmaktadır. İnsanların bu sürece uyumu da zorlaşmaktadır. Coronavirus ırkları, dilleri, dinleri ve kıtaları dinlemeden insan soyuna saldıran bir düşman olarak algılanması gerekirken hala saçma – sapan yorumlarla vahameti anlamayan, anlamadığı gibi işini yapan yetkilileri zora sokan insan görünümlü sosyal virüsler bu mücadeleye zarar vermektedir.

Sağlığımızı korumak  da bir ibadet iken, umreye gidenlerin kanun tanımaz şekilde devlet yetkililerine zorluk çıkarmaları, kontrol noktalarından kaçmaları, yine sözüm ona okumuş – yazmış tiplerin yurda gelirken dikkat etmeleri gereken uyarıları hiçe sayması coronavirus’tan daha tehlikeli sosyal virüslerin içimizde olduğunu da bu süreçte hep birlikte gördük yaşadık. Coronavirus ile mücadele bu şartlar altında yapılmaktadır.

Coronavirus ile mücadele hakkında toplumun bütün kesimleri bilgilendirildiği halde bu virüsü bilinçsiz hareketleriyle topluma yayan cehalet mimarlarına karşı onların anladığı dil neyse, o dil ile mücadele gerekmektedir. 65 yaş ve üstündeki insanların bu virüse karşı dayanıklı olmadıkları ve istatistiki bilgilerin de bu düşünceyi doğruladığı ortadayken bu yaş grubunun dışarı çıkması, topluma karışması sadece kendi ölümlerini hazırlamıyor. Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin de yetersiz kalmasına, acil vakalara müdahaleyi de imkânsız hale getirmektedir. Eğer tedbir alınmazsa sistemin tıkanması ile sonuçlanacak asıl felaket ile karşılaşabiliriz.

İKTİDARIN AYMAZLIĞI

Coronavirus ile mücadelenin bu boyutunu ifade etikten sonra iktidarı on yıllardır toplumsal ruh sağlığı noktasında insanımızı bilinçlendireceği yerde her köşe başında mantar gibi çoğalan cemaat, tarikat ve devasa diyanet bütçesiyle arka bahçesini tahkim etme yoluna gitti.

Şimdi sormak lazım; Umreye hangi akıl, insanlarımızı gönderdi? Sağlık çalışanları hergün dövülürken, aşağılanırken, tu kaka edilirken ses çıkarmayan iktidar, bu zor günde Tıp fakültelerinde neden akademisyen kalmadığını sorgulayabildi mi?

Tıp fakültelerinin kalitesi Cumhuriyet tarihinin en alt seviyesine hangi saçma uygulamalarıyla geldi? Sağlık alanındaki yolsuzluklara göz yumacağına niteliği artırabilseydi, Doktorlara Performans adı altında vatandaşı hasta etme çabasına girerek milyarlarca lüzumsuz ilaç vs gibi harcamalara fırsat vermezdi.

Sağlık politikaları uygulamalarla hastaneleri; köprüler, yollar gibi darphaneye dönüştüren zihniyetlerini şimdi sorgulayabiliyor mu?

Velhasıl iktidarın her alanında olduğu gibi yokluk, yoksulluk, yasaklarla öne çıktı. Talanın, yalanın ve sansürün uygulandığı bir ülkeye dönüştürmeleri onlar adına gerçekten övücü durum olarak tarihe geçecektir.

Otoyollar ve köprüler için sağlanan ulufe şimdi ne olacak? Arabalar da geçmiyor. Suriyelilere yaklaşık 50 milyar dolar para harcayan iktidar, insanları eve kapattı, işletmeler durduruldu, insanımız aş derdine düştü. İktidarın tedbir paketi güldürü skeçlerine konu olacak tarzda. Saraylar, ihtişam, Ensar- Muhacir kavramlarıyla gelin bugünlerde vatandaşın derdine deva olun bakalım… Ne bu millette, ne de bu coğrafyanın insanı hiç olmadınız. Millilik ve yerliliğin yakınından bile geçmediniz.

Coronavirus’u bir şekilde tarihe gömeceğiz ama siyasal İslamcılık adına koca İslam dünyasını tarumar eden zihniyeti de tarihin çöplüğüne hak ettiği yere gömmek, Türk milleti için bir beka problemidir. Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan Siyasal İslamcılık virüsü ortadan kalkmadıkça İslam dünyası Batı dünyası gibi sadece coronavirus ile değil asıl sarsıcı siyasal İslamcılık virüsü ile karşılaşmaya ve bedel ödemeye devam edecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.