Cumhuriyetin 10. Yılı Belgeleri, Bakırköy’de…

Cumhuriyetin 10. Yılı Belgeleri, Bakırköy’de…
06.10.2019
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 10. Yılına ait orijinal belge, fotoğraf ve basılı yayınlar Bakırköy Belediyesi 10. Yıl Cumhuriyet Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Cumhuriyetin 10. Yılı’nı kutlama hazırlıkları için 1933 yılında Maarif Vekaleti tarafından Musiki Muallim Mektebi’ne gönderilen yazılar, Onuncu Cumhuriyet Bayramı Kutlulama Yüksek Komisyonu Reisliğinin farklı konuları içeren nutuklarla ilgili taslak metinleri, Cumhuriyet Halk Fırkası Katibi Umumiliği’nin el yazısı metinleri ve Notre Dame De Sion Lisesi’nin Paris’te bastırdığı 10.Yıl marşı notaları müzenin yeni koleksiyonu olarak sergiye açılacak.

Bakırköy Belediyesi 10.yıl Cumhuriyet Müzesi kurucusu A.ilhan Gülek, “Müzeyi orijinal belgelerle zenginleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Fotoğraf ve basılı yayın konusunda oldukça zengin olan müzemizi orijinal resmi evrakla geliştirmesi bizleri çok sevindiriyor. İlgilenenleri müzeye bekliyoruz.” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da, “Atatürk Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucuları olduğumuzun ve onu geleceğe taşıyacağımızın kanıtı olan müzemizin zenginleşmesi ve tanınması için elimizden geleni yapacağız. Bu müze bizlere 10.Yıl coşkusuyla çalışmamı gerektiğini sürekli hatırlatıyor.” dedi.

Sergi açılışında Tiyatro ve sinema sanatçısı Gülsen Tuncer şiirler okuyacak, ünlü keman sanatçısı Nedim Nalbantoğlu da 10.Yıl Marşı’nı seslendirecek.

Yer: Bakırköy Belediyesi Yeşilköy Sanat Evi ve Kent Müzesi / İskele Cad. No: 11 Yeşilköy- Bakırköy

Tarih: 7 Ekim 2019 Pazartesi

Saat: 17.00

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.