Demokrasi şölenine davet

Demokrasi şölenine davet
09.01.2020
A+
A-

Türk siyasi hareketinin son 3 senedir kilit partisi olan İYİ Parti, kongreye gidiyor. Şubat ve mart ayları içerisinde ilçe başkanlıklarının, nisan ve mayıs ayları içerisinde de il başkanlıklarının seçimi olacak.

İYİ Parti, kurulduğu günden bu yana çok yoğun bir tempo içerisinde devam ediyor. İYİ Parti, 27 Nisan 2017 tarihinde kuruldu. Akabinde tüm Türkiye’de il ve ilçe teşkilatlarını tamamladı. 1 Nisan 2018 tarihinde Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir kalabalık ve coşkuyla Ankara’da yaptığı kongre neticesinde, iktidar erken seçim kararı aldı. Daha il ve ilçe teşkilatlarındaki insanlar birbirlerini tanıyamamışken, 24 Haziran’da erken seçime girildi. 9 ay sonra bir de yerel seçim yaşadı. Bu kısa ve zorlu süreçten, iktidarın tüm baskılarına rağmen alnının akıyla çıktı.

31 Mart seçimlerinden sonrasını ise bir dinlenme süreci olarak görmedi. Aksine, gelmesi kuvvetle muhtemel bir erken seçime hazırlık yaptı. Üye kayıt seferberliği başlattı ve üye sayısını artırdı.

Siyasette dinamizm çok önemlidir. Günceli takip edemeyen, kendisini günün koşullarına hazırlayamayan siyasetçiler ve siyasi partiler, yok olmaya mahkumdur. Günceli takip edebilmenin en iyi yolu tabanla iç içe olabilmektir.

Doğu felsefesinde bir söz vardır: “Doğan her şey aşağıdan yukarı doğru hareket eder, ölen her şey yukarıdan aşağı doğru hareket eder.”

İşte bu doğrultuda İYİ Parti, tüm üyelerin delege adayı olabileceği, delegenin üyelerin oylarıyla seçilebileceği ve çarşaf liste usulünün uygulanacağı bir delege seçimi yapacak. Akabinde seçilen delegeler, tabandan tavana ilçe ve il başkanlarını seçecek. Bu uzun süredir Türk siyasi hayatında olmayan bir uygulama. İYİ Parti bu süreci iyi değerlendirebilirse tabanda oluşan sinerji, yukarıya doğru müthiş bir ivme kazandıracaktır. İktidara giden yol bu süreçten geçecektir.

Sürecin doğru bir şekilde işleyebilmesi için, il ve ilçe başkanlarının tarafsız bir şekilde aday olan tüm arkadaşlarımıza eşit davranması gerekiyor. Bu sürecin sonucunda kazanan İYİ Parti olacaktır. Ben de tüm dava arkadaşlarımı bu sürece katkı koymaya davet ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.