Derbi maçta gol sesi çıkmadı

Derbi maçta gol sesi çıkmadı
28.09.2019
A+
A-

Türkiye’nin merakla beklediği Galatasaray derbisine gol sesi çıkmadı. Sarı kırmızılarda Fakcao’nun golü ofsayt gerekçesiyle VAR’dan dönerken, Galatasaray’ın penaltısı, önceki pozisyonda Babel’in elle oynaması nedeniyle verilmedi.

Spor Toto Süper Lig’in 6. Haftası ‘Dünya derbisine’ sahne oldu. Türk Telekom Stadı’nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi golsüz eşitlikle sonra erdi.

  1. dakikada Fenerbahçe’nin etkili geliştirdiği atakta Max Kruse’nin sola açtığı topta Tolga Ciğerci’nin ceza sahasına girerken sol çaprazdan yaptığı vuruş kaleci Muslera’da kaldı.
  2. dakikada Fenerbahçe, Vedat Muriqi ile ceza sahası dışından bir şans yakaladı. Kosovalı oyuncunun vuruşu Muslera’nın üzerine gitti.
  3. dakikada Galatasaray, yine sol kanattan Babel ile etkili geldi ve Hollandalı oyuncunun pasında Lemina’nın ceza sahası dışından yaptığı vuruşu Altay, kale direği dibinden yaptığı kurtarışla kornere yolladı.
  4. dakikada Galatasaray, Lemina ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası önünde Falcao’nun topukla bıraktığı pas sonrası Lemina’nın ayağının dışıyla yaptığı vuruşu kaleci Altay, iyi bir kurtarışla kornere yolladı.
  5. dakikada paslaşarak kullanılan korner sonrası Belhanda’nın ortasına Babel dokunamadı ve Altay, topu iki hamlede kontrolüne aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonra erdi.

FALCAO’NUN GOLÜ VAR’A TAKILDI

  1. dakikada Galatasaray Mariano’nun pasında Falcao’nun ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşla golü buldu fakat gol ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı.
  2. dakikada Galatasaray’da Mario Lemina, ceza sahası içinde Luiz Gustavo’nun müdahalesi sonrası yerde kaldı. Pozisyonun uzun süren VAR incelemesinde izlemeye giden Cüneyt Çakır, 57. dakikada kritik penaltı pozisyonunun öncesinde Babel’in topu elle oynadığını tespit ederek bir önceki pozisyondan dolayı penaltı değerlendirmesinde bulunmadı.

Karşılaşmanın 90 dakikası golsüz eşitlikle sona erdi ve iki takım birer puanı paylaştı.

BELHANDA MASKEYE DAYANAMADI

Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maça Belhanda, tedbir amaçlı maske ile çıktı. Belhanda, 40 dakika taktığı maskeyi, rahatsız olduğu gerekçesiyle çıkardı.

İki hafta önce Kasımpaşa maçında yüzüne aldığı darbe sonrası çenesinde iki kırık oluşan Belhanda, geçtiğimiz hafta Malatya deplasmanında oynayamamıştı. Fenerbahçe derbisine maske ile çıkan Belhanda, karşılaşmada ilk yarı bitmeden maskesini çıkardı. Yaklaşık 40. dakikada maskeden rahatsız olan Belhanda, maçın ilk yarısını maskesiz tamamladı.

Belhanda karşılaşmanın ikinci yarısına ise yeniden maske takarak çıktı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, geçen sezon Türk Telekom Stadı’nda oynanan derbi öncesinde tribünde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Koray Şener’i unutmadı. Fenerbahçeli taraftarlar mücadele öncesinde üzerinde Koray Şener’in resmi bulunan ve “Kalbimizdesin” yazılı pankart açtı.

KORAY ŞENER VE ALPARSLAN DİKMEN UNUTULMADI

Türk Telekom Stadyumu’ndaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde iki takımın da vefat eden taraftarları unutulmadı.

Sarı-kırmızılı kulüp, ultrAslan’ın kurucularından Alpslan Dikmen’i ölüm yıl dönümünde (27 Eylül 2008) unutmazken stat ekranında Dikmen’in videosunu yayınladı. Bu video ekrana gelirken Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar Dikmen’i ayakta alkışlayarak andı.

Geçen sezon Türk Telekom Stadı’nda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Fenerbahçeli taraftar Koray Şener (3 Kasım 2018) de unutulmadı. Deplasman tribününde yer alan sarı-lacivertli taraftarlar, Koray için pankart açtı. Galatasaray tribünleri de geçen yıl vefat eden Koray Şener’i tezahüratla andı.

Ayrıca Koray Şener’in vefatı sonrasında Alpaslan Dikmen’in yeğeni olduğu öğrenilmişti.

Fenerbahçe kulübü, resmi Twitter hesabından taraftarların açtığı pankartı paylaşarak “Bizimlesin Koray Şener” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.