DOSABSİAD Başkanı Çevikel: İvme programı önemli bir destek olacak

DOSABSİAD Başkanı Çevikel: İvme programı önemli bir destek olacak
25.05.2019
A+
A-

Hükümetin İleri Verimli Milli Endüstri (İVME) Programına DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’den destek geldi. Çevikel, “Açıklanan program ekonomideki dengelemenin önemli bir aşaması olacaktır” dedi.

Aralarında tekstil sektöründe kullanılan ürünlerin de bulunduğu hammadde ve aramalı ithalatının azaltılarak yerli üretimin teşvik edilmesi, makine imalatı ile tarım sektörlerinin desteklenmesi amacıyla üç kamu bankası tarafından 30 milyar TL finansman desteği verilecek olmasını olumlu bulduklarını söyleyen Çevikel, “Bu paket, ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ile ihracat potansiyeli yüksek sektörler için önemli bir destek olacak” şeklinde konuştu.

Ekonomideki dengelenme ile küresel ticari ve finansman belirsizliklerinin de ortadan kalkacağını dile getiren DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, “Daha önce açıklanmış olan tedbirlere ilaveten Hükümetimizden, maliyetleri aşağıya çekmek için teknoloji üretme konusunda da işbirliği ve önemli çalışmalar bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.