E-MAK, Megaton ile dünya sahnesinde

E-MAK, Megaton ile dünya sahnesinde
28.11.2019
A+
A-

Simge Group şirketlerinden E-MAK, asfalt makineleri üretiminde uzun yıllara dayanan AR-GE çalışmaları ile geliştirdiği, çevreci ve üstün teknolojiye sahip agrega fabrikası Megaton ile tüm dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor.

Asfalt ve madencilik makineleri üretiminde dünyanın en büyük markalarından biri olan Bursalı E-MAK, çevreci yönü ve sahip olduğu üstün teknolojilerle tüm dikkatleri üzerine çeken, yerli üretim agrega fabrikası Megaton ile ülkemizi uluslararası arenada gururlandırmaya devam ediyor.

Uzun yıllara dayanan AR-GE çalışmaları ile geliştirdiği, çevreci ve ileri teknolojiye sahip agrega fabrikası Megaton ile dünya genelinde yoğun ilgi gören E-MAK, Avrupa Agrega Birliği’nin (UEPG) düzenlediği UEPG Sürdürülebilir Kalkınma Ödül Töreni’nde (Sustainable Development Awards Ceremony 2019), üstün özelliklerle donatılan Megaton’u tanıttı.

Avrupa agrega endüstrisinin Brüksel’de yerleşik şemsiye kuruluşu olan UEPG, Avrupa Birliği’nin Sürdürülebilir Kalkınma yaklaşımına hizmet eden inovasyonları yapan firmalara ödüllerini sunmak ve endüstrisindeki gelişmeleri paylaşmak amacıyla her 3 yılda bir geleneksel olarak düzenlediği “UEPG Sürdürülebilir Kalkınma Ödülleri Töreni 2019” aktivitesini, bu yıl 20 Kasım’da Brüksel’de düzenledi.

1977 yılında Bursa’da kurulan Simge Group’un lokomotif şirketlerinden biri olan E-MAK, yüzde 100 Türk mühendisliği ile geliştirerek pazara sunduğu, dünyada eşi benzeri olmayan 1000 ton ağırlığındaki çevreci ve yüksek kalite standartlarındaki agrega fabrikası Megaton ile Avrupalılardan tam not aldı.

Türkiye’den sadece E-MAK

Brüksel Opera Salonu La Madeline’de düzenlenen geceye; Avrupa Parlamentosu ile Avrupa Komisyonu’ndan Çevre ve İnovasyonlar alanında görevli üst düzey yetkililer, Brüksel’de yerleşik ilgili dernek ve federasyon yöneticilerinin yanı sıra, 20 ülkeden yaklaşık 200 UEPG üyesi katıldı.

Ülkemizden sadece E-MAK’ın yer aldığı prestijli organizasyonda, Megaton’un UEPG tarafından Avrupa Birliği’nin sürdürülebilir kalkınma yaklaşımına hizmet eden bir ürün olarak değerlendirilmesi sonucu E-MAK, sunum yapmaya layık görüldü.

Törende ilk olarak, Avrupa Komisyonu Araştırma ve İnovasyon Direktörü Peter Dröll ile Dönüşümsel Ekonomi ve Yeşilci Gelişmeler Direktör Danışmanı William Neal söz alarak, “Yeşil Anlaşma” (Green Deal) üzerine konuşmalar yaparken, Avrupa Birliği’nin bu konuda politika trendlerini detaylı olarak açıkladı.

Kaynakların verimli kullanımı çağrısı

Parlamento yetkilileri, küresel iklim değişikliği ve ekonomik krizin oluşturduğu güncel sorunlara çözümün, sadece ekonomik açıdan değil özellikle çevresel tahribatı engelleyici tedbirlerin de alınmasıyla ancak mümkün olacağına işaret ederek, finansal sürdürülebilirliğin bu bağlamda her daim kâr elde eden bir kredi politikası değil, kamusal fayda doğrultusunda kaynakların mümkün olan en verimli şekilde kullanılması anlamına geldiğini vurguladılar.

Diğer bir deyişle, agrega endüstrisi de çalışmalarını sürdürürken; enerji, Co2, toz, kalite, yeniden kullanım, sağlık gibi parametreleri çok daha fazla göz önüne almak ve bu amaçlara ulaşmayı sağlayacak yeni çözümler/ürünler bulmak yükümlülüğü altına giriyor.

Dolayısıyla Yeşil Anlaşma, nereyse sıfır sera gazı emisyona geçişi ve Avrupa’yı bu süreçte olumlu bir finansal yapıya dönüştürmeyi, iddialı ve pragmatik bir plan olarak hedefliyor. Bunu sağlamak için de birtakım kanuni yatırımlar AB yetkilileri tarafından yürürlüğe sokuluyor. Ve bu düzenlemeler her endüstri gibi agrega endüstrisini de etkisi altına alıyor.

Bu noktada, E-MAK’ın kendi teknolojisi ile üretmiş olduğu Challanger ve Megaton inovasyonları, bahse konu olan AB yaklaşımlarına son derece önemli ölçüde hizmet eden ürünler olmasından dolayı UEPG yetkililerinin dikkatini çekmiş olup, komisyon yetkililerinin konuşmalarının hemen ardından bu ürünlerin tanıtılması için söz hakkı E-MAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Gencer’e verildi.

Çevre, insan ve doğayı merkeze alıyor

Gencer, sunusunda iklim değişikliğinin artık bir tartışma konusundan öte bir zorunluluk haline geldiği bu süreçte, E-MAK‘ın yıllar önceki öngörüsü sayesinde bugün çok daha fazla önem arz eden “sürdürülebilir kalkınma” yaklaşımlarına hizmet eden ürünlerinin, bugün endüstriye hizmet sağlayan bir noktada olmasından ve firmalarının Avrupa Agrega endüstrisine bir çözüm ortağı olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Gencer, Megaton ve Challanger ürünlerinin çalışma sistemlerini de çeşitli video ve görseller eşliğinde katılımcılara tanıttı.

Dinleyicilerin son derece beğeni ve ilgiyle izlediği sunumunda Gencer; 3 bin ton depolama, günlük 10 bin ton agrega üretim kapasitesi ile Megaton’un agrega üretimini tamamen kapalı bir sistemle tozu, toprağı ve sesi içeride tutmasına değinirken, ayrıca agrega içerisindeki nemin buharlaştırılmasından sağlanan tasarruf ile elde edilen teknik, çevresel ve ekonomik avantajlara da vurgu yaptı. Gencer, bu ürünün çevre, insan ve doğayı merkeze alan AB politikalarına hangi parametrelerde ve nasıl çözüm olacağını da izah etti.

Türkiye’ye davet

Gencer, Simge Challanger ürününün 2008 yılında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta 4 yılda bir düzenlenen ve konusunda dünyanın önde gelen kongreleri arasında yer alan “Eurasphalt-Eurobitume Kongresi”nin İnovasyon Oturumunda sözel sunuma seçildiğini ve ürünlerinin, dünyanın en büyük makine fuarlarından olan BAUMA Fuarı’nda sergilendiğinden bahsederek, ilgi duyan tüm tarafları Türkiye’deki firmalarını ziyarete davet etti ve kendileri ile iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

Gencer konuşmasının sonunda ise “Şimdi eğer bir alkış olacaksa, gelen tüm alkışları burada bulunan ve sizlere sunduğum bu inovasyonları yıllar önce düşünerek hayata geçiren, bu önemli fikirlerin yaratıcısı olan E-MAK Yönetim Kurulu Başkanımız, değerli babam Nezir Gencer’e ithaf ediyorum” diyerek, katılımcıların takdirini ve ilgisini topladı.

Dünyada bir örneği daha yok

Emre Gencer’in dikkatle izlenen sunumunun ardından UEPG Başkanı Thilo Juchem, yıl içinde dikkat çeken yeni teknolojilere ayrılan bu bölümde yaptığı sunum için E-MAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Gencer’i tebrik ederek, tamamen Türk mühendisliği ve know-how birikimi ile geliştirilen, dünyada bir örneği daha olmayan ve agreganın kullanıldığı hemen her sektöre hitap eden agrega fabrikası ‘Megaton’un dahiyane bir buluş olduğunu, bundan sonra E-MAK’ı bünyelerinde UEPG üyesi olarak görmekten mutluluk duyacaklarını iletti.

Ülkemizi başarıyla temsil etti

Ayrıca organizasyonda yer alan dünya çapında tanınmış WWF Avrupa Politika Ofisi Direktörü Ester Asin, Sektörel Sosyal Diyalog Komitesi Madencilik Endüstrisi Eş Başkanı Jean-Pierre Damm, AGH Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Doçent Doktor Anna Ostręga, Avrupa Jeolojik Araştırmaları Genel Sekreteri Slavko Šolar ve Aggregates Business Europe dergisinin editörü Guy Woodford ile törenin kapanış konuşmasını yapan UEPG 1. Başkan Yardımcısı Antonis Antoniou Latouros’dan da son derece pozitif  yorumlar ve övgüler alan Gencer, diğer birçok katılımcıyla da başarılı kontaklar sağlayarak, bu aktivite ile sadece E-MAK’ı değil ülkemizi de başarı ile temsil etti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.