Fazlı, sen misin?

11.12.2018
A+
A-

Yaşantımızda vazgeçemediğimiz birçok varlık ve olgu vardır. Anamız, babamız, çocuklarımız, eşimiz. Bu varlıklar bizleri hayata sıkı sıkıya bağlar. Adeta var olmamızın sebebidir onlar. Onlarla hayata tutunur, onlarla yaşamımızı anlamlaştırırız.

Tıpkı İbrahim, Turan, Hüseyin, Savaş’ın hayata tutundukları gibi…

İbrahim Dal, el bombasıyla yaralanıp, her iki gözünü ve ellerini kaybedip satrançla; Turhan Ataş mayınla yaralanıp, her iki gözünü kaybedip müzikle, Hüseyin Sevik belden aşağısını kaybedip okçulukla, Savaş Yücel sol bacağını kaybedip kitaplarla hayata tutunabilmeyi başaran kınalı kuzularımızdan birkaçıdır.

*** ***

Geçen hafta, benim için yaşantımın en anlamlı günlerinden biriydi. Hayatlarına bir meşin topla can suyu veren, kaldıkları yerden koşar adımlarla devam eden, adeta bir kartopu gibi birbirlerine sımsıkı sarılarak takım ruhuyla mücadele eden, 17 kahraman insanla bir arada çok keyifli saatler geçirdim.

Ortotek Gaziler Ampute Spor Kulübü:

İsmail Temiz; mayın, sol bacak…

Savaş Kaya; mayın, sol bacak…

Ender Dağcı; mayın, sağ bacak…

Selami Karaçoban; mayın, sol ayak…

Fazlı Arslan; El bombası, sağ kol…

Fuat Taştan; doğuştan sol bacak…

Şehmuz Erdinç; kordon dolanması, sağ ayak…

Furkan Aslan; Kıyma makinesi, sağ kol…

Ümit Sağlam; doğuştan sol kol…

Rauf Oğuçhelle; (Cezayir asıllı) trafik kazası, sol bacak…

Alican Kuruyamaç; trafik kazası, sol bacak…

Muhammet Reza Damavaybi; (İran asıllı) trafik kazası, sol bacak…

Ekber Leotti Mokatta; (İran asıllı) deprem, sol bacak…

Cafer Alizade; (İran asıllı), trafik kazası, sağ bacak…

Emrah Sacı; trafik kazası, sağ bacak…

Mustafa Karaşoğlu; kanser, sol bacak…

Cüneyt Hamza Tedik; doğuştan sol ayak…

*** ***

Halı sahaya giriş yaptığımızda yanımda, iki eli kanda olsa da, bütün zor şartları bertaraf ederek her daim bana yardımcı olan, altın yürekli, İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Kadriye Ünler; kardan daha beyaz ve temiz kalpli İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Karamemiş vardı. Hep birlikte, sporcuların yanına gittik. Her biriyle ayrı ayrı tokalaştıktan sonra,  sporculardan biri, “Beni tanıdın mı?” diye seslendi. “Ses tanıdık geliyor; fakat tam tanıyamadım” dedim. Elimi tutarak, dirsek altından kopmuş bir kola değdirdi. Bu kolu kısa bir süre inceledikten sonra, “Fazlı sen misin kardeşim” diye bağırdım. Birbirimize olanca gücümüzle sarıldık. “Bir gazi, bir gaziyi kopmuş kol ve bacaklarından tanır” diye espri yapsak da, olan bu olaydan etraftaki insanlar hayli etkilenmişe benziyorlardı.

Kısa bir süre sonra, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sahaya giriş yaptı. Her bir sporcuyla ayrı ayrı hasret giderip, ana yüreğiyle sarıp sarmaladıktan sonra, İYİ Parti milletvekilleriyle, Ortotek Gaziler sporcularının yapacağı maçın ilk vuruşunu gerçekleştirdi. 40 dakika süren mücadeleden galip çıkan gazilerimiz olsa da sonuç çok önemli değildi. Önemli olan, centilmence bir mücadelenin yapılmış olması ve engelli sporuna verilecek değerin gündeme bir nebze de de olsa taşınmasıydı.

*** ***

Mücadelenin sonunda, Kaptan İsmail Temiz ile görüşme fırsatım oldu. Ampute Süper Liginde mücadele ettiklerini ve 9 kez üst üste şampiyon olduklarını beyan eden Kaptan İsmail Temiz, “Yaptığımız işi çok ciddiye alıyor; hem birey anlamında, hem de toplumsal anlamda fayda getirdiğine inanıyorum. Bireysel anlamda, birlikteliğimiz sosyal olarak bizlere çok güç katıyor. Var olduğumuzu hissediyor, hayata dört elle sarılmamıza neden oluyor. Çocuklarımıza ve topluma fayda sağlıyoruz. Toplumsal faydamız ise, çeşitli kültürleri birbirlerine yaklaştırıp, ayrımcılığı ortadan kaldırıyoruz. İnsanların gündelik yaşantılarında, karşılaşabilecekleri üzücü olaylardan etkilenmeyerek, her ne olursa olsun yapılacak çok şeyin olduğunu kanıtlayarak, yaşama sevinçlerini hiçbir zaman kaybetmemelerinin birer örnekleriyiz. Her birey birer engelli adayı olduğuna göre, engelli durumuna düşen insanların hayata küsmemesi için bir çok sebep olduğunu sergiliyor, yaşamdan kopmamaları için mücadelemizi her mecrada göstermeye çalışıyoruz. Toplumlar bizleri var ettikçe yaşayacak ve var olacaklardır.”

İsmail Temiz, var olabilmenin çok zor olduğunu, ayakta kalabilmenin çeşitli yardım ve desteklere mecbur hale geldiğini beyan ederek, sözlerine şöyle devam ediyor.

“Bizlerin istediği çok bir şey değil.

Antrenmanlarımızı sürekli yapabileceğimiz bir halı saha, spor kıyafeti ve malzeme, koltuk değneği, yol, konaklama ve gıda masrafları, çalışamayan sporcularımıza cep harçlıkları. Bunlar temin edilmeden ve sponsor destekleri bulunmadan kulübümüz yaşayamaz. Geçen yıl, çok sevdiğimiz ve bizleri hayata bağlayan spor kulübümüz kapanmanın eşiğine gelmişti. Mustafa Düger isimli bir hayırseverimiz olmasaydı, şu an da sizlerle beraber olamayacaktık. Her dönem, Mustafa bey gibi birini bulmak çok zor. O nedenle halkımızın desteği bizler için çok önemli.”

*** ***

Kollarını, bacaklarını bizlerin var olması için feda etmiş bu insanları yaşatmak, var olduklarını hissettirebilmek için ne yapılsa azdır. Gelin hep birlikte yaşayalım ve yaşatalım. Ortotek Gaziler Ampute Spor Kulübü’ne destek ve katkılarınız için Kaptan İsmail Temiz’i (0534 490 47 41) arayalım.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.