Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Yıldız, sonhaber16.com’a konuştu

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Yıldız, sonhaber16.com’a konuştu
25.03.2020
A+
A-
  • Hayriye TURGUT/SONHABER16.COM-ÖZEL

Gelecek Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı Alpaslan Yıldız, SONHABER16.COM’un sorularını yanıtladı. AK Parti’nin ülke gerçeklerinden uzaklaştığını söyleyen Yıldız, Gelecek Partisi’nin Bursa yapılanmasını ve ülke gündemini değerlendirdi.

Gelecek Partisi hakkında kısa bir değerlendirme alabilir miyiz? Hedefleri ve izleyeceği politikalar nelerdir?

Gelecek Partisi olarak hedefimiz; can ve mal güvenliğini, inanç ve ifade özgürlüğünü, örgütlenme, eleştiri ve gösteri özgürlüğünü tam anlamıyla sağlayan bir hukuk düzenidir.

Farklılıkların güven ve huzur ortamında bir arada yaşamasının teminatı olacağız.

Siyasi ilkelerimiz ise ahlâki tutarlılık ve şeffaflıktır. Gelecek Partisi; Türkiye’nin her kesiminden kurucu üyelerinin olduğu, farklı görüş ve düşüncelerin bir araya geldiği ortak paydanın ülkemiz, şanlı al bayrağımız ve aziz milletimizin olduğu, 83 milyonun oyuna talip, ülkemize ve milletimize hizmet etmek amacında bir merkez parti olarak kurulmuştur.

Başkanlık sistemi hakkında partinizin görüşleri nelerdi?

Başkanlık sistemi, hemen her alanda yürütmenin, yasama ve yargı üzerindeki etkisini artırma ve yürütmeye mümkün olduğunca fazla güç devretme düşüncesiyle inşa edilmiştir. Bu sistem devam ettiği takdirde demokratik toplum düzenini sürdürmek mümkün olmayacaktır. Biz bu çerçevede, ülkemizin tarihi tecrübesi ve mevcut yapısını göz önünde bulundurarak, her türlü vesayetten arındırılmış, güçlendirilmiş demokratik bir parlamenter sistemi savunuyoruz.

Partinizin il başkanlığı çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Genel Merkezimizin önerisi ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun tensipleri ile Gelecek Partisi Bursa Kurucu İl Başkanı olarak görev almış Bursa sevdalısı olarak, Bursa’nın en iyi hizmeti verebilecek, Bursa’nın sorunlarına vakıf, heyecanı yüksek, vizyon sahibi, katma değer sağlayacağına inandığım bir il yönetim kurulunu istişareler ile oluşturduk. İnşallah birkaç gün içinde il yönetim kurulumuzu kamuoyuna açıklayacağız. İl yönetim kurulumuzda her yaştan, her meslekten çok değerli hanımefendiler, beyefendiler yer alacaklar. Bursa bildiğiniz gibi Balkanlardan, Kafkaslardan ve ülkemizin her bölgesinden, her şehrinden göç alan nadide bir ulu şehirdir, bu hassasiyetleri göz önünde bulundurarak yönetim kurulumuzu oluşturduk.

Önümüzdeki günlerde inşallah geleceğin Bursa’daki öncüleri değerli il yönetim kurulumuzdaki değerli yol arkadaşlarımla Bursamızın her köşesinde ve sevgili Bursalı hemşehrilerimizin hizmetinde olacağız.

İl ve ilçe yapılanmaları hangi aşamada?

İl yönetim kurulumuzu, birkaç gün içinde kamuoyuna açıklayacağız ve önümüzdeki haftadan itibaren aynı titizlikle 17 ilçemizin yapılanma sürecine başlayacağız ve nasip olursa Nisan ayı sonuna kadar 17 ilçe başkanımızın atamalarını gerçekleştirerek teşkilatlanmamıza devam edeceğiz.

Bir süre önce il binanızı kiralama konusunda sıkıntılar dile getirilmiş, yaptığınız bir kira sözleşmesinin iptal edildiği ileri sürülmüştü. Bina arayışınız çözüldü mü?

Evet, maalesef böyle talihsiz bir süreç yaşadık, iktidara şirin görünme ve korku iklimi içinde bazı çevrelerin partimize önyargılı yaklaşımları üzücü olmuştur. Bu durum devam etseydi eğer, kamuoyuna bir mesaj vermek adına Kent Meydanı’na bir çadır kurup çadırın önüne Bursa İl Başkanlığı tabelasını asabilirdik. Neyse ki, bunlar geride kaldı. Aslında çok önemli şeyler değil. Biz gönül erleri hizmet sevdalıları olarak her şartta Bursamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Geldiğimiz noktada il binamızı tuttuk. Şu an içerisinde tadilat devam ediyor. Bir hafta içinde tadilat tamamlanacak, inşallah toplantılarımızı martın sonu gibi Fomara Meydanı’nda bulunan il binamızda gerçekleştireceğiz ve Bursalılara hizmet vermeye devam edeceğiz.

Partinizin tanıtımı ve il binanızın açılışı için Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Bursa programı planlanıyordu. Programda bir değişiklik var mı?

İl binamızın resmi açılışını Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımları ile bu ay sonu için planlamıştık ancak tüm dünyada ve ülkemizde de etkisini hissettiğimiz coronavirüs salgını nedeniyle süreci ileri bir tarihe erteledik. Sayın Davutoğlu’nu önümüzdeki günlerde netleşecek bir tarihte Bursalı hemşerilerimizle buluşturacağız inşallah.

İKTİDAR PARTİSİNİN ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN GERÇEKLERİNDEN UZAKLAŞTIĞINI GÖRÜYORUM

Uzun yıllardır Bursa’da siyaset yapıyorsunuz. Hatta bir dönem iktidar partisinin ilçe başkanlığını da yaptınız. Sizin Gelecek Partisi’ne katılmanıza neden olan koşullar nelerdir?

Evet, yıllar su gibi akıp gidiyor. Tam 16 yıldır Bursa’ya ve Bursalılara siyasetin imkanları dahilinde hizmet etmeye özen gösterdim ve Allah nasip eder sağlık, sıhhat verirse bundan sonra da hizmet sunmaya devam edeceğim. İktidar partisinde önemli görevlerde bulundum. Benim inandığım değerler son zamanlarda erimeye ve yok olmaya başladı; aidiyet gibi, vefa gibi, liyakat gibi ve en önemlisi, hayatımın en değerli yıllarını verdiğim, işimi, ailemi ihmal ederek kendimi insanlara hizmet için siyasete adamış biri olarak artık bu çatı altında siyaset yapmamın mümkün olmadığını gördüm ve inandığım değerler doğrultusunda ayrılmaya karar verdim. Bu konuda herhangi bir polemik konusuna girmeyeceğim ve olumsuz bir değerlendirmede bulunmayacağım. Verdiğim kararla ilgili zamanla daha iyi anlaşılacağıma inanıyorum. Siyasete sayın Cumhurbaşkanımızı örnek alarak başladım ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğim. Ancak artık iktidar partisinin ülkemizin ve milletimizin gerçeklerinden maalesef uzaklaştığını görüyorum. Bu nedenle ülkemizin ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap vermek ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmek üzere kurulmuş ve liderliğini Sayın Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi’nde Kurucu İl Başkanı olarak yer almış bir Bursa sevdalısı olarak yoluma Gelecek Partisi’nde devam edeceğim.

Bursa’yı yakından tanıyorsunuz. Sizce kentin en önemli sorunları nelerdir? Bu sorunların takibi ve çözümü için nasıl bir siyaset izleyeceksiniz?

Bursa’mızın kronikleşmiş sorunları var elbette ancak en önemli sorunları neler diye sorarsanız size trafik, imar, kentsel dönüşüm, turizm, tarım, işsizlik gibi birçok konu başlığı sayabiliriz.

Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili daha ayrıntılı çalışmalarımızı, tespitlerimizi ve çözüm önerilerimizi kamuoyu ile paylaşacağımızı da sizin aracılığınızla iletmiş olalım.

Ülke gündemini nasıl değerlendiriyorsunuz? (siyasi ve ekonomik alanda)

Elbette ülkemizde işler yolunda gitmiyor. Ekonomik veriler başta olmak üzere vatandaşlarımızın karşılaştığı birçok problem ve sektörlerin yaşadığı birçok sorun mevcut ancak önceliğimiz insan hayatıdır. Ülke gündeminde hepimizin malumu Coronavirüsü salgını birinci derecede yer almaktadır. Bu süreci hep beraber duyarlı ve sorumlu davranarak atlatacağız inşallah. Temennimiz bu sürecin en az zararla atlatılmasıdır.

VATANDAŞLARIMIZI İLGİLİ BAKANLIKLARIN ALDIĞI ÖNLEMLERE UYMAYA DAVET EDİYORUZ

Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık ile ilgili bir dizi tedbirler uygulanıyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Tedbirler yeterli mi?

Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirleri takdirle karşılıyoruz. Bu konu ile ilgili tedbirler sürece ve gelişmelere bağlı olarak alınmaya devam edilecektir. Böyle zamanlarda iktidarı ve muhalefeti ile birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele etmeliyiz. Halkımızı bu konuda hassas davranmaya ve ilgili bakanlıkların aldığı önlemlere uymaya davet ediyoruz.

Hükümetin aldığı ekonomik tedbirleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan paket bazı çevreleri memnun etse de genel olarak piyasanın beklentilerini karşılamamıştır. İlerleyen günlerde bu pakete ek olarak yeni paketlerin de açıklanacağını umuyoruz, bekliyoruz. Alınan önlemler vesilesi ile evlerine siftah yapmadan giden yüz binlerce esnaf olduğunu biliyoruz, küçük esnaflarımıza yönelik paketlerin de bir an önce devreye girmesi bekliyoruz.

Ülke ekonomisinin atar damarlarından birisi olan Bursa’da aralarında uluslararası şirketlerin de bulunduğu bir çok firma üretime ara verdi. Bu yaşananlar kent ve ülke ekonomisini nasıl etkiler?

Bursa gerçekten çok sayıda uluslararası firmaların bulunduğu, ülke ekonomisine katma değer üreten, çok sayıda yerli firmalarda yüz binlerce kişinin istihdam edildiği Türkiye’nin dördüncü büyük kenti konumundadır. Ekonominin çarkları dönmeli ve bunun için gerekli her türlü önlem hükümet tarafından alınmalıdır. Hükümetin aldığı önlemleri elbette destekliyoruz fakat yeterli bulmuyoruz. Gelecek Partisi olarak  hükümete; kredi faizleri silinsin, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım sağlansın, işsizlik fonu artırılsın, kısa çalışma ödeneği devreye girsin, sigorta primleri ötelensin, kira desteği sağlansın, e- haciz uygulanması gibi konu başlıklarının yer aldığı çözüm önerilerimiz oldu. Bu önerilerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz.

Ve sizin eklemek istedikleriniz nelerdir?

İnsanlığın ve milletimizin kritik bir süreçten geçtiği tarihi bir eşikteyiz, bu süreçte siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp birbirimize destek olmalı, moral vermeliyiz, kenetlenmeliyiz. Bu dayanışma içinde bu zor günleri birlikte atlatacağız inşallah. Biz Gelecek Partisi olarak geçmişe değil geleceğe, nefrete değil sevgiye, öfkeye değil merhamete, korkuya değil ümide ayarlıyız. Geçmişe ağıt yakmaya değil, ortak bir gelecek inşa etmeye geliyoruz. Susmaya değil konuşmaya, şikayet etmeye değil çözüm üretmeye, bağırmaya değil sakince ve muhabbetle hitap etmeye, surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran politikaları değil, bizi birleştiren ilkeleri konuşma günüdür. Bu gelecek yürüyüşünde bize rehberlik edecek olan temel ilkelerimizi milletimizle paylaşmak ve bir anlamda ahitleşmek istiyoruz. Siyasetimizin temeli, insan onurunu korumak ve yüceltmektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.