Gıda Sektöründe KOBİ OSB Heyecanı

Gıda Sektöründe KOBİ OSB Heyecanı
19.12.2017
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gıda Sektörü Genişletilmiş Toplantısı’nda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, şehrin içinde kalan gıda firmalarının büyümek ve gelişmekte zorlandıklarını belirterek, “Kuracağımız KOBİ organize sanayi bölgeleriyle firmalarımızın bu sorununa son vereceğiz. OSB’de yer alacak tüm firmalarımız, üretim ve ihracat kapasitelerini artıracak” dedi.

TEKNOSAB ve KOBİ OSB projeleriyle Bursa sanayisinde nitelikli bir dönüşüm süreci başlatan BTSO, düzenlediği genişletilmiş sektör toplantılarıyla da sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi sürdürüyor. BTSO son olarak gıda sektörü temsilcilerini, Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen Gıda Sektörü Genişletilmiş Toplantısı’nda bir araya getirdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve çok sayıda sektör temsilcisinin yer aldığı toplantıda KOBİ OSB projesinin detayları paylaşılırken; proje, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarda büyük heyecan oluşturdu.

“GIDA UR-GE’Sİ FİRMALARA VİZYON KAZANDIRDI”

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, gıda ve tarım sektörlerinin kent ekonomisi açısından stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.  Sektörün rekabet gücüne katkıda bulunmak ve firmaların ihracatlarını artırmak adına BTSO olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Aytuğ Onur, sektörden gelen talep ve öneriler doğrultusunda bu çalışmaların şekillendiğine dikkat çekti. Özellikle Gıda UR-GE projesinin firmalara yeni bir vizyon kazandırdığını vurgulayan Onur, “Bursa Food Point kurumsal markası altında bir araya getirdiğimiz sektör temsilcilerimiz, önemli faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Gerek alım heyeti organizasyonları gerekse de yurt dışında gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleriyle sektörümüzün ihracatı büyük bir ivme kazandı” dedi.

BÜYÜMEK İSTEYEN FİRMALAR İÇİN ADRES KOBİ OSB

Sektörün üretim ve ihracatına katkıda bulunacak önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını kaydeden Aytuğ Onur, KOBİ OSB projesine ilişkin detayları paylaştı. Kent içinde farklı bölgelerde sıkışmış çok sayıda firmanın olduğunu belirten Onur, firmaların lojistik maliyetler ve yatırım yapacak alan yetersizliğinden ötürü büyümekte zorlandıklarını ifade etti. Hayata geçecek olan KOBİ OSB projesi ile bu soruna son vereceklerini kaydeden Onur, “Kapasitelerini artıramayan firmalarımız doğal olarak ihracatlarını da artıramıyor. KOBİ OSB’ye gelecek tüm firmalarımız, buranın sunmuş olduğu altyapı ve diğer imkanlar sayesinde hem üretim hem de ihracatlarını artıracaklar” diye konuştu. Ocak ayına kadar firmaların KOBİ OSB’de yer almak için talepte bulunabileceğini hatırlatan Aytuğ Onur, KOBİ OSB’nin özellikle bin ile 5 bin metrekare arasında üretim yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler için projelendirildiğini sözlerine ekledi.

Toplantının devamında KOSGEB Bursa İl Müdürlüğü’nden Uzman Barış Alural KOSGEB destekleri hakkında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü Uzmanı Efe Beşli ise TKDK desteklerine ilişkin sunum bir gerçekleştirirken; soru cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.