Hac kayıtları ne zaman bitiyor?

Hac kayıtları ne zaman bitiyor?
02.12.2019
A+
A-

2020 yılı hac kayıtları Diyanet İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden 13 Aralık’a kadar devam edecek.

HAC KAYITLARI NE ZAMAN?

Kutsal görevini yerine getirmek isteyen hacı adayları 11 Kasım-13 Aralık tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresinden ön başvurularını yapabilecekler. Kutsal topraklara giderek dini vecibeleri yerine getirmek isteyen vatandaşlar, heyecanla diyanetten gelecek tarihi bekliyordu. Diyanetin açıkladığı tarihlere göre hacı adayları 11 Kasım-13 Aralık tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresinden ön kayıtlarını yapabilecekler. Kura ise 9 Ocak 2020 tarihinde çekilecek. Ancak hem ön kayıt hem de ön kayıttan sonra hacı adaylarının dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunuyor.

Hacı adayları başvuru yaparken iletişim bilgilerini mutlaka girmeli ve bu işlemi doğru bir şekilde yapmalıdır. Bunun sebebi ise kura çekimi sonra hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlara “kesin kayıt yaptırabilir” belgesi SMS şifresi olarak gelecek. Aynı zamanda cep telefonu değişikliği yaptırmak isteyen vatandaşların diyanetin vereceği tarihte il/ilçe müftülüklerine gidip müracaat etmeleri gerekiyor.

REZERVASYONLARA DİKKAT!

Öncelikle 2020 yılında ilk defa hacca gidecek vatandaşların 25 TL harç ücretini ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor. Ardından ön başvuru formunu doldurabilirler. Özellikle hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak oda tercihi ve ya otel tercihi yapacaklar. Ancak bu tercih bağlayıcı olacağı için daha sonra konaklama tercihlerinde değişikliğe izin verilmeyecektir. Hacı adaylarının dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise kendisiyle birlikte kuraya katılmak isteyen kişi/ kişileri mutlaka belirtmeleri gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.