Hasan Seymen, parti genel merkezine istifa dilekçesini verdi

Hasan Seymen, parti genel merkezine istifa dilekçesini verdi
02.12.2019
A+
A-

Eylül ayında, “Çerkez açılımı” söylemleriyle gündeme gelen İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri eski Başkanı ve GİK Üyesi Hasan Seymen, partiden istifa etti.

Ciddigazete.com’un haberine göre, İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri eski Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Seymen, parti genel merkezine istifa dilekçesini verdi.

ABD Kongresinin fonladığı Denge Denetleme Ağı’nın Türkiye’deki temsilcilerinden olan Hasan Seymen, yeni Anayasa çalışmaları sırasında PKK’ya yakın yayın organlarında, “Çerkezler Cumhuriyet döneminde asimilasyona uğradı. Demokratik haklarında Kürtlerin yanındayız” değerlendirmesinde bulunmuş ve Çerkezler için “birinci sınıf vatandaşlık” talebi olduğunu dile getirmişti.

YENİ KURULACAK PARTİYE Mİ GEÇECEK

Söylemlerinin ortaya çıkmasıyla özellikle İYİ Parti’deki ülkücülerden büyük eleştiriler alan Seymen’e Genel Başkan Meral Akşener’in istifa etmemesi yönünde telkinde bulunduğu iddia edilmişti. Aradan geçen süreçte sessizliğini koruyan ve parti içinde klik oluşturma gayreti sergileyen Hasan Seymen, kendisini destekleyen yeterli çoğunluğa ulaşamayınca istifa kararını resmiyete döktü.

Henüz parti genel merkezinden ve Hasan Seymen tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, eski genel başkan yardımcısının istifa dilekçesini sunduğu öğrenildi. İYİ Parti genel merkezindeki kulislerde, Hasan Seymen’in yeni kurulacak partilerden birine transfer olabileceği değerlendirildi.

SEYMEN, ”BİZ TÜRK DEĞİLİZ” DEMİŞTİ

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen, kaffed.org sitesinde yayınlanan bir yazısında; “Ana dilimizin anaokulu ve kreşlerden başlamak üzere devlet eliyle öğretilmesi, özgün yerleşim yeri isimlerimizin iadesi, özgün aile adlarımızın soyadı olarak kullanılmasına izin verilmesi”ni istemişti.

Ayrıca Seymen yazısının sonunda; “Biz Türk değiliz. Biz Kürt değiliz. BİZ ÇERKES’iz.” demişti.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.