İBB Çocuk Meclisi’nden ‘Dünya İlk Yardım Günü’ne özel seminer

İBB Çocuk Meclisi’nden ‘Dünya İlk Yardım Günü’ne özel seminer
14.09.2019
A+
A-

İBB Çocuk Meclisi “Dünya İlk Yardım Günü” dolayısı ile seminer düzenledi. 500 lise öğrencisinin katıldığı seminerde; ilk yardımın önemine, hastalık ve yaralanma durumlarında yapılması gereken ilk yardım türleri anlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çocuk Meclisi’nin Eyüpsultan Vatan Anadolu Lisesi’nde düzenlediği seminere 500 öğrenci katıldı. İBB Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü’nün ilk yardım eğitmenleri Bahar Ekin Hacısadıkoğlu ve Hüseyin Sığa tarafından verilen seminerde, ilk yardımın önemi ve çeşitleri anlatıldı.

İlk yardımın kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla yapıldığını belirten uzmanlar, ilk yardımda tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız uygulamalar yapıldığına dikkat çekti.

Film, slayt ve renkli içeriklerle öğrencilerin konuya daha fazla ilgi duymasını sağlayan uzmanlar; yaralanma, yanık, kırık, çıkık, burkulma ve zehirlenme gibi birçok vaka türü karşısında hangi müdahalelerin yapılması gerektiğini aktardı.

Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan İBB ilk yardım eğitmenleri, turnike uygulamasının en çok hayat kurtaran ilk yardım çeşitlerinden birisi olduğunu söyledi.

Burun kanaması, kulaktan kan gelmesi ya da açık kanama gibi farklı kanama türlerinin hepsine farklı müdahaleler gerektiğini açıklayan uzmanlar, en tehlikeli yaralanma türlerinin kafa ve omurilikte meydana geldiğini belirtti.

İlk yardım sırasında en önemli şeyin ilk yardımcının soğukkanlı kalabilmesi olduğunun altını çizen uzmanlar, öğrencilere kalp masajı tekniğini uygulamalı gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.